S-a lansat platforma STRONG – ONG-uri puternice pentru Bacău

Luni, 17 August 2015 | Bacau, stiri | Comenteaza

După “Cetățeni Activi pentru Bacău”, Asociația RYMD (Romanian Youth Movement for Democracy) vine cu un nou proiect pentru dezvoltarea societății civile din Bacău. E vorba de Bee Strong, o platformă care își propune să devină locul de întâlnire dintre organizațiile non-guvernamentale și voluntarii din județ.

“Albina puternică” aka BeeSTRONG.ro este împărțită în trei mari categorii:

  • oportunitățile de voluntariat (florile);
  • voluntarii (albinuțele);
  • organizațiile (stupii).

Eu am testat deja platforma și nu mi-am făcut un singur cont, ci două! Unul de organizație, deocamdată doar pentru Băcăuanii vor piste pentru biciclete, celălalt de voluntar. Pentru că platforma e momentan în perioada beta (de testare), evident, mai sunt lucruri de îndreptat sau de adăugat, însă în mare cred că Bee Strong va fi un util stand de prezentare și un mijloc de recrutare pentru ONG-uri pe de o parte și un cufăr de oportunități pentru cei care vor să voluntarieze în Bacău pe de altă parte.

platforma bee strong bacau

Pe lângă opțiunile de detaliere a profilelor pentru voluntari și organizații, îmi place foarte mult faptul că oricine are cont pe BeeStrong.ro poate să primească alerte atunci când apar oportunități, voluntari sau organizații în domeniile lor de interes pe care le pot selecta în secțiunea de administrare a notificărilor. Eu le-am bifat pe toate deoarece sunt foarte interesat de activitatea ONG-urilor locale din toate domeniile.

“STRONG” își propune ca pe durata a 7 luni să contribuie la dezvoltarea capacității organizațiilor non-guvernamentale din județul Bacău, astfel încât acestea să gestioneze eficient relația cu voluntarii, publicul țintă și presa, dar și să promoveze conceptul de voluntariat în rândul băcăuanilor. Trebuie să mai știți că realizarea și gestionarea nu e singura activitate din proiect! Conform Teodorei Dămoc, manager de proiect, vor exista și sesiuni de formare dedicate reprezentanților ONG-urilor băcăuane privind tehnicile de comunicare, dezvoltarea de parteneriate și managementul voluntarilor.

logo beestrong platforma ong bacau

Cireașa de pe tort: studiul “Puterea ONG”

Proiectul are încă un scop: opinia publică să conștientizeze care este impactul pe care îl au ONG-urile asupra comunității.

Prin studiul “Puterea ONG în Bacău” vom evidenția impactul pe care îl avem noi, organizațiile non-guvernamentale din județ, din punctul de vedere economic asupra comunității locale: creăm locuri de muncă, dezvoltăm resurse umane, pregătim tineri valoroși pentru viitor. Sectorul non-guvernamental contează, iar adeseori serviciile oferite de ONG-uri vin să suplinească lipsurile existente în cele oferite de către stat. Prin acest studiu vrem și să atragem atenția autorităților locale asupra importanței sectorului non-guvernamental în sprijinul căruia ar trebui să vină. – Marian Dămoc, președintele RYMD.

Lansarea a avut loc miercuri, 12 august 2015, la sediul RYMD, în prezența reprezentanților ONG-urilor băcăuane, voluntarilor, persoanelor interesate de dezvoltarea societății civile de la nivelul județului Bacău și a presei. “STRONG – ONG-uri puternice pentru Bacău” este un proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

lansare beestrong 3

lansare beestrong

lansare beestrong 2

Lasa un comentariu