Foto: Curios pe Platoul Bucegi (Babele, Sfinxul, Vârful Coștila)

Sambata, 29 Martie 2014 | foto | 2 comentarii

La jumătatea lunii martie am făcut o excursie de o zi, cu trenul, până la Bușteni, de unde am luat telecabina spre Cabana Babele. O bijuterie construită în anii 70, la inițiativa lui Ceaușescu, de două instituții românești. 70 de lei costă o călătorie dus-întors cu telecabina. Un transport durează aproape 13 minute, măsoară peste 4 km și duce maxim 24 de persoane de la 1.235 m la 2.350 m sau invers.

După ce am trecut cu succes de cei 6 piloni care susțin cablul purtător al telecabinei, am ajuns la Cabana Babele, unde din start mi-am spus că nu plec acasă fără un magnet de frigider frumos sculptat. Chiar dacă a fost soare, cald și uscat până la un punct, trebuie să-mi recunosc prostia de a nu-mi lua încălțările de munte la mine. M-am simțit ca un pițiponc. Totuși, acest trist aspect nu m-a făcut să mă rezum la a vedea Babele și Sfinxul.

Apropo, Sfinxul nostru nu seamănă cu Voldemort (Cap-de-Mort)?

platoul bucegi sfinxul babele 2014 (20)

Și din curiozitate, dar și alimentat de misterele tot mai vehiculate despre Platoul Bucegi, posibil pol energetic al planetei, am mers mai departe și am cucerit Vârful Coștila (2.490 m), care poate fi identificat de pe DN 1 prin Releul de radioteleviziune vopsit în alb și roșu care domină muntele.

În trecut, obiectivul era păzit de Unitatea Militară 02415 București, instituție militară în care a activat actualul Director al STS, Marcel Opriș. De ce nu mai este păzit astăzi, în mod oficial, releul? Ca să nu trezească suspiciuni? Nu am mai întâlnit turnuri de telecomunicații active care să nu fie păzite. În fine. Sunt multe teorii conspiraționiste de discutat despre zona Bucegi.

platoul bucegi sfinxul babele 2014 (24)

În cazul în care vreți să citiți ceva ce s-ar putea să vi se pară SF, căutați detalii despre Departamentul Zero (Baza Militară Dichiu) sau cartea “Viitor cu cap de mort” a lui Radu Cinamar.

Săptămâna trecută v-am arătat panoramele făcute pe Platoul Bucegi. Acum public fotografiile realizate în mica mea excursie la aproape 2.500 de metri.

2 comentarii la “Foto: Curios pe Platoul Bucegi (Babele, Sfinxul, Vârful Coștila)”

  1. zamolxis 29 Martie 2014 at 16:25 Permalink

    kristofere, stai cat mai departe de astfel de mistere.. this is serioooous stuff

    • anonim 29 Martie 2014 at 16:41 Permalink

      Dar de ce sa ne educam tinerii in spiritul unei atitudini lipsite de curiozitate si implicare? Lasa-l sa fie curios, are 20 de ani!


Lasa un comentariu