Partidul Mișcarea Penalilor (PMP) Bacău nu are ce să caute alături de USR și PLUS

Vineri, 7 August 2020 | Politica | 1 comentariu

E caniculă zilele astea și se pare că încep să se încingă spiritele și în precampania pentru alegerile locale care intră în linie dreaptă pentru data de 27 septembrie. Se discută intens despre o unitate a “dreptei” în Bacău și sunt destule voci care ar face tot posibilul ca partidele opozante PSD și sateliților săi (iar aici includ și spoiala intitulată PRO România) să fie divizate. Așa se explică și intoxicările din ultimele zile cu rupturile dintre USR și PLUS, lucru care nu este de actualitate.

Poate că alianța nu este încă foarte sudată la nivel local din cauza candidaturilor separate din comunele și orașele județului, dar protocolul este de actualitate, funcționează și va fi dus până la capăt, producând rezultate pentru comunitate. Astfel, la municipiu și la Consiliul Județean mergem categoric împreună, iar orice discuție cu orice alt partid va putea fi purtată doar în prezența liderilor ambelor formațiuni. Ar fi, totuși, de preferat ca Alianța USR PLUS să aibă candidați comuni peste tot, mai ales că sunt multe UAT-urile unde oamenii se înțeleg.

Suntem în stradă împreună, avem conferințe de presă împreună, eu și PLUS îl susținem pe Lucian Stanciu Viziteu pentru primărie, iar el și USR pe mine pentru funcția de viceprimar. Totodată, Cristian Ichim este candidatul alianței pentru Consiliul Județean, deci o formulă comună avem deja și băcăuanii au pe ce echipă să pună ștampila.

viziteu ghinghes ichim

Aseară l-am auzit pe Ionel Palăr, președintele PNL, spunând că își dorește o unitate a dreptei, dar cu PMP și pe liste comune. Nici nu știți cât mi-ar plăcea să îi alungăm pe PSD-iști și de la Consiliul Județean după 27 septembrie. Tocmai de aceea aș putea înțelege de ce Palăr ar merita susținerea alianței ca să câștige CJ, iar Lucian Stanciu Viziteu să fie susținut pentru Primăria Bacău, dar introducerea PMP în discuție este o șopârla menită să dinamiteze toate tratativele, liberalii știind foarte bine că USR și PLUS, ca promotoare ale inițiativei Fără penali în funcții publice, nu ar putea în veci să fie la aceeași masă cu PMP.

  • La Onești, din partea PMP candidează Laurențiu Neghină, condamnat definitv în dosarul “Mită la Bacalaureat” și dovedit că s-a aflat în conflict de interese administrativ și penal după ce a semnat mai multe acte administrative în vederea efectuării de achiziții directe de la o societate comercială la care deținea, împreună cu mama sa, calitatea de asociat.
  • La Bacău, candidatul PMP este Dragoș Ștefan, trimis în judecată de DNA împreună cu primarul Necula pentru corupție după ce a schimbat rezultatele unui concurs de proiecte și a direcționat astfel în mod nelegal finanțări nerambursabile de peste jumătate de milion de lei către echipa de fotbal Aerostar.
  • Ba mai mult, PMP a fost de-a dreapta lui Necula pe parcursul întregului mandat 2016-2020, asigurându-i coaliția majoritară întâi cu viceprimarul Scripăț, iar acum și cu viceprimarul Ștefan, aflat la al cincilea partid după ce s-a plimbat prin PC, PER, UNPR și ALDE.

Așadar, suntem total de acord că trebuie dat jos PSD-ul din județ, dar nu înlocuindu-l cu alți oameni pătați și fără de moralitate. Scopul final este să facem lucruri în comunitățile noastre, să rezolvăm problemele băcăuanilor, nu doar să schimbăm niște tricouri, o gașcă cu alta și apoi să ne trezim că nu avem cu cine face treabă sau, mai rău, că partenerii “de dreapta” fură ca în codru.

Aceste aspecte referitoare la PMP Bacău au fost subliniate foarte clar și de Lucian Stanciu Viziteu la conferința de presă pe care am susținut-o împreună miercuri pe tema apei din Bacău: există o incompatibilitate majoră între obiectivele și principiile Alianței USR PLUS și PMP.

1 comentariu la “Partidul Mișcarea Penalilor (PMP) Bacău nu are ce să caute alături de USR și PLUS”

  1. Maria 7 August 2020 at 12:59 Permalink

    Palar la CJ… why?
    Ce a demonstrat el in 4 mandate de parlamentar si 20 de ani de politikie?


Lasa un comentariu