PNL a numit la Bacău un condamnat în funcția de inspector școlar general

Duminica, 9 Februarie 2020 | Bacau | Comenteaza

PNL a comis-o din nou. La Bacău, ministrul Monica Anisie, la sugestia organizației județene conduse de Ionel Palăr, l-a numit pe Ion Balcan inspector școlar general. Acesta are o condamnare la activ, fiind prins la volan cu o alcoolemie de 1,80 g/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, Ion Balcan este un vechi prieten și colaborator cu gruparea Stavarache (semn că fostul primar, condamnat și el, încă mai are un cuvânt de spus în PNL Bacău).

Deci deja nu mai vorbim doar de nerespectarea promisiunii cum că PNL va depolitiza inspectoratele școlare (ce glumă bună), ci de promovarea unor penali în funcții publice.

Solicit de îndată demisia domnului Balcan din fruntea învățământului băcăuan, clar nu poate fi un exemplu, dar și demararea unui concurs transparent la nivelul Ministerului Educației și Cercetării pentru ocuparea postului de inspector școlar general.

Iar până atunci, numirea unui inspector general interimar apolitic, competent, după consultarea comunității educaționale locale: elevi, părinți, studenți, sindicate, ONG-uri. Totuși, eu nu mai am vreo așteptare de la liberali, dar o supriză plăcută ar fi apreciată de comunitate.

isjg

Lasa un comentariu