Dator la bugetul local, PNL Bacău vrea în continuare o “locuință socială” ultracentrală

Vineri, 26 Mai 2017 | Bacau, Politica | 4 comentarii

În timp ce se fac că plâng pe umerii afaceriștilor și se pozează la bustul lui Mircea Cancicov simulând că sunt devotați trup și suflet istoriei și doctrinei liberale, membrii PNL Bacău beneficiază de un imobil ultracentral din patrimoniul public al municipiului pentru care plătesc 821,66 lei/lună, adică sub 10 lei pe metru pătrat. Chilipir.

Locuință socială, nu alta!

Deoarece contractul de închiriere (încheiat de Dumitru Sechelariu înapoi în 2001) și actul adițional pentru prelungirea cu încă un an a contractului (semnat de Romeo Stavarache în februarie 2016) au ajuns la final, Ionel Palăr, vechiul și noul președinte PNL Bacău, a cerut la începutul lunii aprilie prelungirea contractului de închiriere încheiat între partid și municipalitate.

Asta în condițiile în care Partidul Național Liberal – Filiala Bacău figurează în evidențele Direcției de Impozite și Taxe Locale cu o datorie de 76.317 lei, reprezentând taxa pe clădire.

Păi ce fel de liberali sunteți voi dacă vreți casă de la stat pe o chirie de nimic, iar pe deasupra aveți și datorii de aproape 17 mii de euro la bugetul local? Nu știu cum vor vota ceilalți consilieri locali luni, dar eu mă voi exprima împotriva prelungirii acestui contract de închiriere.

Imobilul despre care vorbim se află în str. Vasile Alecsandri nr. 10 și este o clădire mult prea frumoasă pentru a fi ocupată pe o sumă de nimic de către un rău-platnic.

Dacă luni Consiliul Local va respinge proiectul de prelungire a contractului, ce v-ar plăcea să vedeți în această casă? Un centru temporar de tineret, un centru de informare pentru turiști, o grădiniță? Aștept ideile voastre. 🙂

casa str vasile alecsandri pnl bacau

4 comentarii la “Dator la bugetul local, PNL Bacău vrea în continuare o “locuință socială” ultracentrală”

 1. Vasile 26 Mai 2017 at 16:38 Permalink

  […] Taxa respectiva nu este legală , nu se aplica acelor entități juridice fără activități cu profit .
  Cred că și pe această CASĂ a pus ochii BENEA să o cumpere cu banii noștri , furați prin șpăgi din bugetul județean și local , da local din timpul mentorului său Seche .
  Așa că mai învață și… […]

  comentariu cenzurat

  • Kristofer 26 Mai 2017 at 17:05 Permalink

   Nu știu ce și de unde ar trebui să “mai învăț”, dar Legea 334/2006, la art. 26, alin. (3) prevede clar că “Închirierea de către autorităţile locale a spaţiilor destinate sediilor partidelor politice urmează regimul juridic prevăzut pentru închirierea spaţiilor cu destinaţie de locuinţă.”
   http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/73672

 2. Vasile 26 Mai 2017 at 20:52 Permalink

  Prelungirea contractelor cu locuințe ANL , vezi primar Necula , se face cu HCL ?

 3. Ovidiu 27 Mai 2017 at 10:25 Permalink

  O grădiniță ar fi perfect! !!


Lasa un comentariu