PNL Bacău: opoziție pe bune sau blat cu PSD până în 2020?

Vineri, 21 Aprilie 2017 | Politica | 3 comentarii

Astăzi este o zi importantă pentru democrația locală. La Centrul de Afaceri și Expoziții, începând cu ora 15:00, va avea loc Conferința municipală a PNL Bacău, eveniment în cadrul căruia liberalii din municipiul Bacău își aleg conducerea pe linie de partid.

În egală măsură, de aceste alegeri depinde și felul în care vor funcționa până în 2020 cele 5 scaune din Consiliul Local al municipiului Bacău din care fac parte ca independent, perioadă în care, să ne amintim, PSD deține toată puterea: locală, județeană, regională, națională etc. Așadar, opoziția este vitală pentru a tempera abuzurile și deciziile partidului condus de condamnatul Dragnea și implicit pentru buna conducere a comunității noastre.

În competiție sunt înscriși Dragoș Luchian, Daniel Miclăuș, Ilie Bîrzu, Mircea Fechet, Sebastian Cucu și Viorel Cojocaru. Din ce-am văzut și auzit în ultima perioadă în special în Consiliul Local și apoi în spațiul public, lupta se dă între tabăra reformistă, cea care este în stare și care nu are nicio problemă să reacționeze la matrapazlăcurile pesediste, și cea conservatoare. Desigur, nu ideologic, ci în sensul în care acest grup, cu susținere pe linie județeană și parlamentară, pune mai presus de orice interesele personale și blatul tacit pe care îl are cu PSD de câțiva ani buni de zile. Le-ar plăcea să rămâna așa. Și lor, și PSD-iștilor.

Dacă aș fi liberal, vă spun sincer că aș merge pe mâna lui Daniel Miclăuș. Îmi este coleg în Comisia juridică și l-am văzut “la treabă” ca să zic așa. De fiecare dată când PNL a ales să susțină în Consiliul Local proiectele și ideile crețe/controversate ale majorității PSD-ALDE-PMP (precum Societatea de Servicii Publice Municipale), am observat că acesta a făcut în așa fel încât fie să lipsească de la respectivele ședințe, fie să se abțină de la vot sau să fie împotriva respectivelor inițiative. Chiar sper să intre în turul doi al alegerilor interne. Dacă nu, aș vrea ca la finalul zilei să văd câștigătoare acea tabără care nu simulează politica, acea tabără care nu susține oameni care au condus instituții în Guvernul Ponta și care își iau leafa dintr-o instituție județeană roșie numită ADIS.

fechet necula birzu

Chiar dacă sunt independent, mă declar foarte interesat de rezultatul acestor alegeri interne deoarece vreau alături de mine, în Consiliul Local, un partid pe bune, nu un simulacru de organizație politică.

Nu în ultimul rând, e de apreciat faptul că în PNL Bacău există competiție, există tabere, există luptă internă și așa mai departe. La celelalte partide locale democrația internă este zero. A se vedea cât de mișelește Corneliu Dan Jitariu a fost dat afară din PSRO și implicit din CL. Sau ce adunătură de yesmeni a adunat Cosmin Necula în organizația municipală a PSD.

3 comentarii la “PNL Bacău: opoziție pe bune sau blat cu PSD până în 2020?”

  1. anonimus 21 Aprilie 2017 at 20:56 Permalink

    Fechet vs Luchian… ce-a ajuns si partidul asta…

  2. Laurentiu 21 Aprilie 2017 at 22:54 Permalink

    Ragalii politice. Uita ca tot intr-o groapa sapata de altii ajungem toti. Cel putin sa fi ramas oameni, nu animale de prada.

  3. BaineaSaracu 23 Aprilie 2017 at 20:08 Permalink

    Tu daca vrei cu Miclaus il ei cu tine la PND , sau el pe tine ?


Lasa un comentariu