Pod da, arcada ba

Marti, 29 Iunie 2010 | Bacau, foto, stiri | 11 comentarii

Recunosc din start ca voi fi putin rautacios in randurile care urmeaza pentru ca mai voi lega de un detaliu neimportant pentru multi. In toamna anului 2008, fix in ajunul alegerilor locale, primarul Romeo Stavarache si prim-ministrul (pe atunci) Calin Popescu Tariceanu inaugurau cu mare fast podul de la Serbanesti, un obiectiv foarte important pentru traficul bacauan.

Despre pod am numai lucruri bune de spus. Cu ajutorul sensului giratoriu facut dupa inaugurare, dar si al latimii sale, podul a decongestionat traficul in zona Autogarii si asta se vede din lejeritatea cu care se circula acum in zona. Intrarea in oras in zona de nord este acum mult mai aerisita si chiar mai placuta ochiului. Podul de dinainte avea doar trei benzi si arata jalnic.

Totusi, a mai ramas un detaliu de pus la punct. Proiectul cuprindea si o arcada cu rol estetic. Ce s-a intamplat cu ea? Persoane din administratia locala au declarat dupa inaugurare ca aceasta urmeaza a fi construita imediat dupa trecerea iernii, adica la inceputul anului 2009. A trecut mai bine de un an de atunci si iata ca podul este in continuare fara arcada.


11 comentarii la “Pod da, arcada ba”

 1. Anonymous 29 Iunie 2010 at 10:35 Permalink

  lasa ca e bun si fara arcada !!e important ca se circula ff bine in zona !! ar fi super daca ar face si un sens giratoriu la Liceul Economic !!! ar fi si mai liber traficul !!! Poze cu podul de la Bacau sunt puse si la intrare in Iasi de firma care a lucrat la el !!

 2. Anonymous 29 Iunie 2010 at 10:37 Permalink

  e cel mai fericit sechelariu …:)) merge pe un drum civilizat in drumul spre casa…:)

 3. Anonymous 29 Iunie 2010 at 13:55 Permalink

  si ce rol avea arcada … ?

 4. Anonymous 29 Iunie 2010 at 16:28 Permalink

  Chestia este ca proiectul NU cuprindea si o arcada si cand spun proiect ma refer la proiectul tehnic al podului.

  Cu a fost "momita" lumea in campania electorala a fost doar un render(vizualizare grafica) a podului cu tot cu arcada.

  Chiar si pentru cineva care nu are experienta spre domeniul constructiilor civile, se observa inca de la realizarea puntii principale ca loc de fixare a unei arcade (masa de otel masiv) nu era prevazut pe pilonii podului sau pe puntea principala.

  Aleluia, sper ca s-a inteles odata.

 5. Anonymous 29 Iunie 2010 at 18:40 Permalink

  e criza nene :)) scad burtile, tre sa le puna la loc.macar sechelariu cand zicea ceva, facea ..

 6. Anonymous 30 Iunie 2010 at 01:44 Permalink

  Aici poate raspunde domn primar, sau profesorul de la Universitatea din Iasi care a lucrat in regim de urgenta pentru edil, ca altfel pierdea banii de proiect! Deci o fi fost profesoru bun, dar de la o varsta nu mai tii cont de detalii de asta si podul nostru drag 😀

 7. Anonymous 30 Iunie 2010 at 07:30 Permalink

  Sa nu fim rautaciosi, stavarache merita felicitari pentru ca in ciuda tuturor nenorocirilor a reusit sa faca un pod si nu sunt multe orase care au avut astfel de investitii. De acum arcadele, floricele si eventual placuta cu cei care au contribuit la ridicarea lui este mai putin important, mai ales in criza in care ne zbatem. Ce imi doresc acum este pasajul, poate imi fac si eu o casuta la Magura si in 5 min voi fi in centru si soseaua de centura dar nu cred ca depinde de Stavarache iar Benea nu a demonstrat, cel putin pana acum, ca are capacitatea de a initia si finaliza mari proiecte.

 8. Anonymous 30 Iunie 2010 at 08:28 Permalink

  tocmai se pregateau sa faca arcada cand…a venit criza si nu mai are nimeni bani (inafara de cei care trebuie).

 9. catalin turcitu 30 Iunie 2010 at 17:00 Permalink

  Raspunsul primarului
  03 Aprilie 2009

  Stimate domn,

  In primul rand vreau sa va multumesc pentru aprecierile dumneavoastra in legatura cu obiectivele programului nostru pentru dezvoltarea municipiului Bacau. In ceea ce priveste Podul de la Serbanesti, a fost imperios necesara si urgenta darea lui in folosinta, datorita faptului ca este singura legatura intre zona de nord si cea de sud a tarii pe de o parte, iar pe de alta parte intre zona de este a municipiului si celelalte cartiere. Cele doua arcade la care faceti referire fac obiectul unor lucrari suplimentare care necesita mai intai proiectarea, demarata anul acesta, urmand ca executia sa se faca in 2010.

  Va multumesc pentru intelegere.

  Cu deosebita consideratie,

  Romeo Stavarache

  Primarul Municipiului Bacau

 10. Anonymous 1 Iulie 2010 at 10:14 Permalink

  Dar la ce foloseste arcada aia, ca eu vad ca podul rezista foarte bine, si ca sa aruncam banii pe o arcada doar ca arata mai frumos, nu are rost?

 11. Anonymous 2 Iulie 2010 at 18:04 Permalink

  Sensurile giratorii nu ar ajuta prea mult traficul bacauan. Ele ajuta in orasele mici cu trafic redus. In Bistrita Nasaud, de exemplu, au fost scoase majoritatea semafoarelor si au fost inlocuite cu sensuri giratorii.


Lasa un comentariu