Au început presiunile și amenințările la adresa Asociației Elevilor

De când am lansat Asociația Elevilor din Bacău (AEBC) la apă, demersul de început fiind proiectul „Lăsați-ne să batem mingea” (prin care am arătat că instituțiile de învățământ din oraș nu respectă dreptul tinerilor de a folosi terenurile de sport de la școli și licee), au apărut în peisaj diverși directori, inspectori școlari sau profesori care încearcă să ne pună bețe în roate.

Dacă unii spun că vor face în așa fel încât AEBC să nu primească parafa de la judecător, gândindu-se că ale lor contestații nejustificate vor avea vreo valoare în instanță, alții încearcă să pună presiune pe elevii membri ai AEB, chemându-le părinții la școală pe motiv că, vezi Doamne, denigrează imaginea liceului. Asta pentru că mentalitatea lor comunistoidă îi face să considere că neregulile care se petrec într-o școală trebuie să rămână acolo, ascunse, departe de ochii întregii societăți.

asociatia elevilor terenuri sadoveanu

După articolul în care am scris despre alegerile elevilor de la Alecsandri, în care am ridicat problema PSD-izării acestui liceu, mai mulți membri ai social-democraților mi-au sărit în cap, gata să apere fieful PSD de pe strada cu același nume.

Unul dintre ei e Antonie Iustin, director la Școala gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Bacău, membru PSD, așa cum chiar dânsul recunoaște. Fără să fac vreo referire la el sau la școala pe care o conduce, m-a avertizat că mă va da în judecată pentru calomnie. Cică se simte lezat pentru că am pus toți directorii PSD în aceeași oală.

Cu tot respectul, îi transmit domnului Antonie Iustin să se preocupe mai întâi de ceea ce se petrece în școala pe care o conduce. Nu de alta, dar ultima oară când am verificat, Școala „Mihail Sadoveanu” nu respecta HCL 172/2009, cea care permite elevilor și studenților accesul la terenul de sport din curtea instituției de învățământ.

Am și o filmare dacă nu mă crede, extrasă din videoreportajul „Lăsați-ne să batem mingea”. 🙂

10 thoughts on “Au început presiunile și amenințările la adresa Asociației Elevilor

 1. Dragul meu Cristian,locuiesc in zona Scolii Domnita Maria si NU AI VREA SA STII ce inseamna accesul asta liber in baza sportiva.In primul rand,baza sportiva a fost DISTRUSA de tinerii pana in 35 de ani din zona…Au dat foc la teren,au rupt gardul,au spart panoul de baschet.Injura,beau,urla,strica,…fac dragoste dupa 10 seara….Politia Locala NU FACE NIMIC,am sunat intruna…Din ce vad pe filmarea ta cu camera ascunsa ,omul de serviciu al scolii Sadoveanu sau ce e ala,ti-a spus ca poti intra sa te joci atat timp cat mai sta el la serviciu,inca o ora.,,Va dau drumul pe aici sau sariti gardul”…Iar ce insinuezi tu acolo,ca acest director ,,incalca” legea,e praf in ochi,asta pentru ca ti s-a pus tie pata pe om.Daca HCL din 2009 incalca Legea 61,te-ai intrebat?Eu una nu as da liber oricui in curtea scolii sa fiu directoare,PSD-ista sau nu.La intretinerea bazelor sportive,Primaria nu da un ban,ca daca ar da,nu ar mai permite tiganilor din Tache sa distruga terenul de aici.Tu ai vazut cum arata scoala aia,banuiesc.Cate scoli mai arata asa ,domnule Ghinghes?Rusine pentru comentariile rautacioase!

   1. 1.Cine legitimeaza tinerii?Scoala sau Politia Primariei?
    2.Pana la ce ora este permis accesul?
    3.Din ce fonduri se asigura intretinerea bazelor sportive(cine face curat dupa voi)?
    4.Cum poti interzice accesul unui grup de 15 non-elevi,non-studenti in curtea scolii?
    5.Cate persoane au dreptul sa utilizeze un teren de 300 mp in acelasi timp?

    Sper si eu sa nu ajungi om politic.

    Cu stima,Elena Toma,str.Bucegi.

    1. Si te rog,vino pana la Scoala nr.8-Domnita Maria sa vezi ce dezatrsu e acolo pe teren.Multumesc.

    2. Doamnă, toate aceste răspunsuri le găsiți în comunicatele și materialele Asociației Elevilor, dar mai ales în hotărârea de Consiliu Local.

     1. tinerii sunt legitimați de către paznici (fiecare școală are cel puțin 1. Dacă nu e la post, asta e problema conducerii). La Domnița Maria nu am găsit paznic atunci când am fost „în inspecție” la toate școlile.
     2. accesul este permis în baza unui orar care ar trebui să fie afișat la intrare pe teren, la avizier și/sau în curtea școlii. La Domnița Maria acest lucru nu se întâmplă.
     3. fiecare instituție de învățământ beneficiază de fonduri pentru întreținere (inclusiv a bazelor sportive) de la Consiliul Local. Că lucrul acesta nu se vede și pe teren, asta e problema în primul rând a comunității din acel cartier. Dumneavoastră ar trebui să puneți presiune pe autorități, nu să criticați niște tineri care încearcă să facă demersuri pentru respectarea drepturilor lor.
     4. simplu, legitimându-i, așa cum spune respectiva HCL.
     5. acest aspect nu este reglementat, însă nu cred că sunt sute de persoane care încearcă să folosească același teren pentru a face din asta o discuție relevantă.

 2. Inseamna ca nu ai contact cu realitatea,scuza-ma…La Domnita Maria nu exista post de paznic.Orice paznic de scoala are program dimineata,pentru a asigura siguranta copiilor si a profesorilor,nu sa va legitimeze pe voi cand jucati fotbal…Fonduri nu a mai dat Ababei pentru asaceva de vreo 3 ani,asa ca nu insista pe tema fondurilor alocate de Primarie pentru baze sportive…Ca sa nu mai vorbim de cum aloca Ababei fonduri la scoli,si pe ce culori politice….:)))))
  (HCL din 2009 a fost abrogata in ultima sedinta pe septembrie 2015,nu esti la curent.)

  1. Mă refer la HCL 172/2009, care încă este în vigoare.
   În plus, cum s-o abroge la ultima ședință din septembrie (30.09.2015), când eu am fost acolo și am urmărit fiecare proiect de pe ordinea de zi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *