Azi are loc prima dezbatere electorală pentru Primăria Bacău. Tema: învățământul

Vineri, 18 Martie 2016 | Bacau, Politica | 1 comentariu

Azi, la ora 13:00, vă aștept la Centrul de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov”, unde Asociația Elevilor din Bacău găzduiește o dezbatere privind problemele sistemului de învățământ la nivel local. Persoanele interesate să conducă administrația publică locală în următorii sunt invitate să vină cu soluții.

Am fost invitat și voi participa la eveniment în calitate de candidat independent la Primăria și Consiliul Local Bacău. Voi încerca pe de o parte să menționez problemele din învățământul băcăuan, să scot în evidență ce am făcut până acum în acest domeniu și să prezint pe larg propunerile mele pentru elevii, studenții, profesorii și personalul auxiliar din Bacău.

Accesul este liber. Din câte am înțeles din invitație, formatul dezbaterii oferă și cetățenilor posibilitatea să se înscrie la cuvânt și să pună întrebări, iar eu chiar vă încurajez să veniți și să faceți asta. Eu, unul, sunt dispus să răspund la orice fel de întrebare sau nelămurire.

Este prima și, la cum văd eu lucrurile, probabil ultima dezbatere care va pune candidații față în față înainte de data alegerilor locale din 2016. Personajele aruncate în luptă de principalele partide de pe scena politică se tem de confruntări și nu înțeleg de ce. Pot fi două explicații: fie au făcut un blat, fie sunt fricoși. Sper însă să mă înșel și să avem cât mai multe întâlniri civilizate, în urma cărora băcăuanii să înțeleagă ce dorește fiecare în parte să facă pentru Bacău.

În cadrul dezbaterii, vom ridica mai multe probleme importante legate de sistemul de învăţământ, iar invitaţii noştri, care sperăm să participe activ, sunt persoane ce se declară competente să gestioneze administraţia locală. Astfel, încercăm să găsim soluţii împreună, dar şi persoane care să-şi asume anumite angajamente cu impact pozitiv şi de durată asupra învățământului băcăuan. – Vlad Popovici, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Bacău

Comunicatul spune că au confirmat prezența, pe lângă subsemnatul, Dragoș Luchian (PNL), Cosmin Necula (PSD), Constantin Scripăț (PMP), Cristian Manolache (PSRO), Iulian Pichiu (independent) și Ilie Bîrzu (ca reprezentant al municipalității). Sursele mele spun că CJ-ul a spus pas. Eu sper să vină toți.

conferinta presa asociatia elevilor bacau 2foto via anunțarea Asociației Elevilor din Bacău (27 iulie 2015)

Formatul dezbaterii: după ce principalele teme de discuţie vor fi prezentate de către membrii Asociaţiei Elevilor din Bacău, cuvântul va fi oferit tuturor persoanelor menţionate, în următoarea ordine:
– reprezentanţi ai Primăriei;
– reprezentanţi ai Consiliului Judeţean;
– candidaţi la Primăria Bacău;
– presă (sesiune deschisă de întrebări);
– persoane din societatea civilă, înscrise pe listă;

 

Menţionăm că dezbaterea este publică şi oricine poate veni şi se poate înscrie pentru a lua cuvântul. De asemenea, este prima dezbatere publică cu viitorii candidaţi la Primărie, eveniment unic în ultimii ani în judeţul Bacău.

asociatia elevilor sigla landscape

1 comentariu la “Azi are loc prima dezbatere electorală pentru Primăria Bacău. Tema: învățământul”

  1. Adrian H 20 Martie 2016 at 03:38 Permalink

    Asteptam video si relatari!!!


Lasa un comentariu