Prima ediție Street Delivery din Bacău va avea loc între 23 și 25 iunie 2017

Joi, 20 Aprilie 2017 | Bacau | Comenteaza

Street Delivery, unul dintre evenimentele mele favorite anuale din Capitală și nu numai, care are ca scop declarat închiderea unei străzi sau a unui cartier pentru mașini și deschiderea ei/lui pentru oameni, ajunge anul acesta pentru prima oară în Bacău, la finalul lunii iunie… și sunt extrem de bucuros că se va întâmpla asta!

Fiind un eveniment urban de arhitectură și arte care are loc în fiecare vară pe străzile marilor orașe din România, Street Delivery își propune să recupereze câte o stradă de sub dominația automobilelor și să o redea pietonilor, ei fiind cei care o mobiliează cu idei pentru un oraș mai bun. Un oraș în primul rând pentru oameni, nu doar pentru mașini! Până la urmă, ține de noi să creăm un habitat mai plăcut, mai deștept și sustentabil în locul în care trăim.

street delivery bacau 2017

Tema din jurul ediției de anul acesta a Street Delivery este GRĂDINI POSIBILE și cred să se potrivește mănușă orașului nostru:

Vrei un Bacău în care să respiri aer curat, să bei apă bună și să nu mai taie nimeni salcia lui Bacovia? Atunci imaginează-ți o grădină posibilă și hai cu ea în stradă! Oricine poate înscrie o idee, fie că ești un simplu pieton, un ONG, o instituție publică sau o companie care vrea să ridice calitatea vieții în oraș. Cele mai bune proiecte își vor găsi locul la Street Delivery Bacău, evenimentul-manifest care își propune să transforme orașul — stradă cu stradă.

Găsiți apelul de proiecte aici.

Așadar: arhitecți, urbaniști, peisagiști, artiști sau pur și simplu vecini care doresc să își pună grădina la dispoziție și să propună moduri prin care zona din jurul străzii Iernii poate fi transformată într-o oază verde sunt așteptați, în perioada 23-25 iunie 2017, în spatele Teatrului Municipal Bacovia.

Street Delivery vine la Bacău la cererea băcăuanilor și pentru a celebra Capitala Tineretului în România 2017. Un nou eveniment care își propune să împrospăteze peisajul și să aducă verdele în inima orașului, pentru o sărbătoare de trei zile a revendicării spațiului public.

Street Delivery a fost fondat în mai 2006 de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, iar până în momentul de față a ajuns în 8 orașe din România.

Abia aștept! :)

Lasa un comentariu