Primarul condamnat Romeo Stavarache și-a pus numele pe tichetele pentru pensionari

Duminica, 3 Ianuarie 2016 | Bacau | 3 comentarii

La fiecare jumătate de an, pensionarii băcăuani primesc tichete de masă în valoare de 100 de lei. Asta îmi aduce aminte de vorba unui bun prieten de la Constanța care îmi povestea cum își asigura Mazăre voturile pensionarilor și niciodată nu avea emoții la alegeri: prin pachete sociale lunare, constând, atenție, nu în bonuri cu care bătrânii puteau să își ia orice din magazine, ci în alimente.

Iată că aceeași rețetă a fost preluată la Bacău de condamnatul Romeo Stavarache. Din păcate, tind să cred că pensionarii, când se duc la vot, nu se gândesc la dezvoltarea pe termen lung a orașului lor, în care poate copiii și nepoții lor își duc zilele, ci mai degrabă la aceste bonuri de masă care de cele mai multe ori sunt transformate în diverse licori. Totuși, sper ca în 2016 să se gândească și la noi, ăștia mai tineri. Există semnale că au înțeles păcăleala pusă la cale o dată la 4 ani de actualii oameni politici din Bacău.

Culmea e că pensionarii din Bacău nu primesc aceste tichete în perioadele de lucru ale anului, ci fix în preajma sărbătorilor de final de an și de Paște. Tocmai cu scopul de a fi îmbunați și manipulați cu deja celebrele scrisori mincinoase ale primarului condamnat Romeo Stavarache.

Apropo, niciodată nu veți mai vedea scris la mine numele primarului pe care cândva l-am votat ca prostul fără să fie precedat de eticheta pe care i-au pus-o judecătorii, și anume cea de condamnat pentru fapte de corupție. Dacă nu i-au cerut demisia opozanții de la PSD pentru că le este frică de faptul că s-ar putea afla cât de curând în aceeași situație, mi-am făcut datoria de cetățean și i-am cerut-o eu, fără să mă las intimidat de jandarmi.

tichete bonuri pensionari bacau romeo stavarache

Pe lângă epistola sa plină de manipulări și laude eronate la adresa activității sale, condamnatul Romeo Stavarache a semnat și tichetele de masă pe care bătrânii din Bacău le-au primit înainte de Crăciun. Și nu și-a pus numele doar pe carnetul de tichete, ci pe fiecare bon valoric! Numele prostului pe toate… cupoanele.

Mai jos aveți scrisoarea lui Stavarache. Am bolduit minciunile și manipulările.

Dragi pensionari băcăuani,

Am fost crescut în respect față de cei cu părul alb și toată viața mea am încercat să nu mă dezic de aceste principii care mi-au fost insuflate. Consider că astăzi, mai mult ca oricând, în societatea noastră atât de convulsivă este nevoie de respect și toleranță. Dumneavoastră, seniorii Bacăului, mi-ați arătat de multe ori cum să procedez în situații limită, m-ați ajutat să trec peste momente dificile ale administrației pe care o conduc, din 2004.

Am încercat să transpun acest respect în fapte și să găsesc cele mai bune soluții pentru ca viața dumneavoastră să fie ceva mai bună. Acesta este motivul pentru care niciodată, dar niciodată, în ultimii 11 ani nu am majorat taxele și impozitele locale. Ele au fost doar indexate prin hotărâri de guvern, hotărâri pe care am obligația să le respect. Legea mi-a permis să vă acord, de două ori într-un an, tichete valorice pentru achiziționarea de alimente de bază, în preajma sărbătorilor de Crăciun și de Paște, și acest lucru a devenit o constantă în ultimii ani, indiferent de cât de mare, sau mic, a fost bugetul local.

Pentru copiii și nepoții dumneavoastră am inițiat, în urmă cu opt ani, un program anual de acordare a burselor școlare, de până la 100 de lei, lunar, deoarece consider că educația este cea mai importantă investiție. Circa 3500 de elevi se bucură de aceste burse și privesc școala cu alți ochi.

Am găsit soluții să putem acorda subvenții la încălzirea locuințelor. În orașul nostru, prețul plătit pentru gigacalorie a rămas neschimbat, de 154 lei, dar, prin acordarea de subvenții, există familii care nu plătesc niciun leu. În plus, pentru că legea permite, putem să ajutăm și posesorii de centrale de apartament.

În domeniul infrastructurii mai sunt câteva lucruri de făcut și nu am să vă spun că totul este perfect. Am întâmpinat mari dificultăți în modernizarea străzii Milcov, din cauza neseriozității constructorului, iar noua licitație pe care am organizat-o a fost contestată, fapt ce blochează această investiție. Aceeași situație a fost și la Insula de Agrement, obiectiv care a stat blocat mai bine de doi ani, din cauza acelorași contestații. Sunt mulțumit că am reușit să finalizăm străzile Ștefan cel Mare și Mioriței, că am investit în modernizarea infrastructurii din cartierele Bistrița-Lac, Energiei, George Bacovia.

Nu m-am ascuns niciodată în spatele unor realizări și știu că mai sunt multe de făcut. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am convingerea că vom reuși să finalizăm și Spitalul Municipal, iar dumneavoastră veți beneficia de servicii medicale de calitate. Vreau să vă asigur că sunt responsabil în tot ceea ce fac și că sunt gata, oricând, să ascult o părere, un sfat, dacă acestea au darul de a îmbunătăți viața dumneavoastră, a cetățenilor acestui oraș.

În încheiere, vă doresc sărbători fericite, să vă dea Dumnezeu sănătate și să vă bucurați de copii, de nepoți și de toți cei dragi dumneavoastră.

Cu deosebit respect,
Romeo Stavarache
Primarul Municipiului Bacău

Ați înțeles, da? Nu ei ne construiesc spitalul, care este în construcție de mai bine de 8 ani, ci Dumnezeu. Condamnații ăștia încă mai cred că le va merge în 2016 cu manipulări de genul acesta. Îi lăsăm sau ne băgăm?

scrisoare stavarache pensionari 2015

3 comentarii la “Primarul condamnat Romeo Stavarache și-a pus numele pe tichetele pentru pensionari”

  1. Cristian 3 Ianuarie 2016 at 23:35 Permalink

    De ce nu candidezi tu la primărie? Aaa, am uitat. Pentru ca ești cel care spunea ca primul lucru pe care îl vei face va fi sa bagi bani în primărie, adică biroul tău. Cine te crede?

  2. Daniel 4 Ianuarie 2016 at 20:18 Permalink

    Trebuia bolduit si paragraful cu Mioritei si Stefan cel Mare
    Daca sunt gata, e nasol! Nu se vede marcajul!


Lasa un comentariu