Primarii toxici sunt exact cei care nu vor să deranjeze

Extrem de toxici pentru comunitate mai sunt primarii populiști! Ăia care, odată ajunși în funcție, de teamă să nu deranjeze și să piardă procente încep să comunice organismelor de control pe care le au în subordine (poliție locală, urbanism, taxe și impozite locale) să o lase mai moale cu somațiile și mai ales cu sancțiunile.

Păi de asta arată, nene, orașul cum arată! Că ordinea și disciplina încep să devină opționale și că starea de spirit pe care o transmiți tuturor funcționarilor din subordine este că „hai că merge și așa”.

Culmea, tocmai din cauza asta pierzi procentele alea de care ții cu dinții: atitudine moale, zero fermitate executivă. Dar și pentru că inspectorii aceia zonali angajați cu multiple coincidențe sunt ocupați mai mult cu dos-pupatul pe Facebook în loc să ia stradă cu stradă și să noteze neregulile, mizeria și dezordinea.

De ce arată orașele din vest sau la care ne uităm cu jind foarte bine? Sigur că în primul rând datorită investițiilor, datorită infrastructurii, datorită unei administrații performante unde oamenii care o compun au responsabilități pe măsura studiilor și competențelor lor. Dar și pentru că autoritățile își fac treaba și pedepsesc asupru dezordinea și nepăsarea față de cel de lângă, față de restul comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *