Ce are de ascuns Primăria Bacău de nu vrea să ne arate autorizația pentru lucrările de la Lăcușor? Cumva defrișările ilegale?

Miercuri, 19 Decembrie 2018 | Initiative personale | 2 comentarii

Primăria Bacău se joacă cu focul. Pentru a treia oară în ultimele luni, primarul, secretarul și doamna arhitect șef refuză să ne arate autorizația de construire în baza căreia un privat taie și face ce vrea în mijlocul Parcului Cancicov, la “Lăcușor”.

Ba nu e document public, ba cuprinde date cu caracter personal, ba trebuie protejat secretul comercial. Pe bune?
L-am solicitat atât verbal, la ședințele Consiliului Local, cât și în scris, prin interpelare pe de o parte și prin solicitare în baza Legii 544/2001 pe de altă parte.

Conform Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, autorizația de construire și anexele acesteia au caracter public și se pun la dispoziția publicului spre informare pe pagina proprie de internet a autorității administrației publice emitente sau prin afișare la sediul acesteia, după caz.

În aceste condiții, nu-mi rămâne decât să acționez primarul în judecată, iar instanța să îl oblige să facă public documentul.

lacusor-parcul-cancicov

foto: Ferma Politică

2 comentarii la “Ce are de ascuns Primăria Bacău de nu vrea să ne arate autorizația pentru lucrările de la Lăcușor? Cumva defrișările ilegale?”

  1. Alin 20 Decembrie 2018 at 12:53 Permalink

    interesant e cum gipanul concesionarului a fost parcat zilele astea de multe ori langa primarie, unde e interzisa stationarea… cumva ca sa isi faca planul?

  2. Kros 20 Decembrie 2018 at 16:14 Permalink

    Eu zic sa asteptam sa fie gata proiectul si ulterior sa inventariati copacii daca sant mai putini sau mai multi.Nu este normal sa fie contestat orice.Asa sa intamplat si la Iasi in zona central cand a fost construit PALAS-ul.Asteptati si pe urma vedeti .In Bacau orice este contestat si nu este bine pentru evolutia orasului.


Lasa un comentariu