Primăria Bacău a încheiat un contract de publicitate cu site-ul consilierului personal al primarului (update)

Luni, 25 Septembrie 2017 | Bacau, stiri | 7 comentarii

Încă de la începutul mandatului, Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău, și-a ales 4 consilieri personali care să activeze la cabinetul său. Unul dintre ei este Lucian Bogdănel, fost jurnalist, redactor-șef al cotidianului Deșteptarea. Totodată, acesta este proprietarul site-ului Bacau.net, lucru care nu doar că este de notorietate în oraș, dar este menționat inclusiv pe pagina de Facebook a domnului Bogdănel.

Ei bine, astăzi am aflat cu toții că Bacau.net, deținută de consilierul actualului primar, este una dintre cele 3 publicații (pe lângă deja abonata Deșteptarea și platforma Ziarul de Bacău) cu care chiar primăria condusă de Cosmin Necula și consiliată de Lucian Bogdănel a încheiat un contract de publicitate: SC ANBAMEDIA SRL – comanda nr. 69130/01.08.2017 – valoare 7500 lei. Anbamedia este condusă de Tudor Bălăceanu, administratorul paginii I Love Bacău.

lucian bogdanel proprietar bacau.net

Poate că legal nu ar fi vreo problemă în toată treaba asta. Repet, poate. Totuși, nu este cam imoral ca cel care se ocupă de comunicarea primăriei să aibă contracte de publicitate cu exact aceeași instituție având ca obiect site-ul privat pe care îl deține ca “owner/partener”? Eu cred că da, iar administrația Necula, cu tot cu ai săi consilieri, tocmai ne-a demonstrat că nu are nicio reținere în a-și răsplăti prietenii.

P.S.: eu cred că au băgat și Ziarul de Bacău tocmai ca să nu bată la ochi că primăria plătește publicitate doar pentru articolele de pe Bacau.net.

Update (26.09.2017, ora 19:15) – drept la replică Tudor Bălăceanu, administrator Anbamedia SRL:

In continutul articolului mentionat ati precizat  ca dl. Lucian Bogdanel este proprietarul site-ului Bacau.net, lucru fals, care se poate dovedi prin punere la dispozitie a datelor oficiale ale site-ului. De asemenea, se poate dovedi acest lucru prin faptul ca dl. Lucian Bogdanel nu este nici autor al vreunui articol, de cand a preluat functia de consilier al primarului Municipiului Bacau. Dl. Lucian Bogdanel nu este asociat in firma Anbamedia SRL si nu are nicio functie/pozitie in cadrul societatii, asadar nu are nici o legatura cu site-ul Bacau.net.

Titlul articolului este fals, date fiind informatiile pe care le-am prezentat mai sus, informatii pe care le-ati fi putut obtine cu o relativa usurinta daca v-ar fi interesat corecta informare a opiniei publice si nu satisfacerea unor diferende de ordin personal

Afirmatiile din articolul scris de dumneavoastra aduc atingere societatii Anbamedia SRL, intrucat prezinta intr-un mod eronat opiniei publice un contract legal incheiat cu UAT Municipiul Bacau. Contractul vizeaza publicarea de anunturi de interes public general, in contextul necesitatii de informare a opiniei publice bacauane cu privire la probleme locale de importanta.

Prejudiciile de imagine provocate firmei Anbamedia SRL, site-ului Bacau.net si paginii de Facebook I Love Bacau (toate mentionate in mod tendentios si eronat in articolul dumneavoastra) pot conduce la anularea unor contracte de publicitate in derulare si la alte contracte deja negociate si in curs de incheiere.

Prin urmare, articolul publicat pe blogul dvs., dar si in reateaua de socializare Facebook, contine afirmatii false, denigratoare, dar si insinuari cu pretinse fapte ilegale, care nu au nimic in comun cu caracterul profund legal al contractului incheiat de societatea noastra cu UAT Municipiul Bacau, asa cum am descris mai sus.

7 comentarii la “Primăria Bacău a încheiat un contract de publicitate cu site-ul consilierului personal al primarului (update)”

 1. Florin 25 Septembrie 2017 at 15:09 Permalink

  Mie mi se pare nu doar imoral ci si ilegal. Nu e conflict de interese la mijloc? Intreb doar. De vreme ce dl consilier este angajatul ordonatorului de credite iar institutia publica la care lucreaza acorda contracte societatii respective, mi se pare un conflict de interese flagrant. Ori poate dl consilier nu e in actele societii de media respective.

 2. ml 25 Septembrie 2017 at 17:36 Permalink

  Stare societate: INREGISTRAT din data 27 Aprilie 2017

  eu nu stiu o alta firma care in trei luni de la infiintare sa aiba deja contracte directe cu Primaria

 3. Fanel 25 Septembrie 2017 at 18:29 Permalink

  Conflict de interese in penal. Necula si Bogdanel sunt in raport direct de serviciu.

 4. Sisica 26 Septembrie 2017 at 11:37 Permalink

  Capusele, sifoneaza la greu banul public. Se pare ca procurorii, daca ar dori acum, ar gasi o gramada de infractiuni savarsite de acest grup infractional organizat! Un referendum ceva, de demitere?

 5. Botomei Vasile 28 Septembrie 2017 at 19:03 Permalink

  Lucian Bogdanel ajuta bine oamenii care se confrunta cu unele abuzuri din partea unor functoonari publici din primaia municipiului Bacau.
  Acum de exemplu este in atentia sa judecata din Comisia de disciplina a functionarilor publici din Municipiul Bacau,in care pe data de 2 octombrie este cercetata disciplinar dna Sentes Gabriela de la biroul autorizatii de functionare.Bineanteles ca nu se va intampla nimic.
  Sorul dnei Sentes,este Procuror consilier petsonal al dbei Procuror Sef DNA din Bucuresti.Acum dna are in program sa determine facea de abuzuri de catre Primarul Cosmin Necula,viceprimar Costica Scripat,ca mai tarziu amandoi sa aiba pentru ce sa raspunda penal.
  Si cand se face dosar pebal pe numele primarului,al viceprimarului;atunci dna Sentes Gabriela are valoare pentru trafic de influienta la sotul ei,sot care are bevoie de politicieni buni de carne de tun.


Lasa un comentariu