Primăria Bacău, repetentă la investițiile publice și în 2018: sub 20% dintre cele planificate au fost realizate

Vineri, 21 Decembrie 2018 | Bacau | 2 comentarii

După colind și acordarea unor titluri de cetățean de onoare, primarul Bacăului a părăsit ședința Consiliului Local, nefiind prezent nici măcar la proiectul numărul 2, care arată cum (nu) și-a făcut treaba Primăria Bacău în anul 2018.

Concret, administrația Necula a realizat sub 20% dintre investițiile planificate la începutul anului, prin bugetul aprobat de Consiliul Local, astfel fiind cheltuite pentru secțiunea de dezvoltare (investiții) doar 15 milioane de lei. La polul opus, funcționarea municipalității se ridică la peste 220 de milioane.

Așadar, investiții publice de doar 6% din bugetul public, mult sub media orașelor românești care investesc în calitatea vieții locuitorilor lor.

executie bugetara bacau 2018 trim 4sursa: Hotărârea Consiliului Local privind aprobarea contului de execuție bugetară pe trimestrul IV

Când vom avea de aprobat contul final de execuție bugetară pe anul 2018, veți observa cum zeci de milioane de lei vor fi rămas necheltuite în buget pentru al treilea an la rând. Să ai bani și să nu fii în stare să îi folosești, în condițiile în care școlile sunt slab dotate iar străzile arată ca după bombardament, asta înseamnă că trebuie să pleci acasă…

Ridicând aceste probleme astăzi, la ședința Consiliului Local, niciunul dintre cei doi viceprimari nu a fost în stare să îmi ofere explicații, recomandându-mi să depun “o interpelare scrisă”. Voi face și asta dacă e nevoie!

cosmin necula discurs

2 comentarii la “Primăria Bacău, repetentă la investițiile publice și în 2018: sub 20% dintre cele planificate au fost realizate”

  1. Vlad Constantin 22 Decembrie 2018 at 18:27 Permalink

    Spitalul si insula nu a terminate in 3 ani . E clar ar trebui sa nu-si mai depuna canditatura ,de bun simt. Strazile sunt sub or ce critica.

  2. Nordist Bacauan 22 Decembrie 2018 at 23:21 Permalink

    Ales cu sub 20% dintre bacauani, el confirma cifra si in investitii. E un primar ce doar atat poate. Numaram lunile ramase pana la alegerile locale si ne bucuram ca deja suntem pe ultima turnanta.


Lasa un comentariu