Primăria va instala semafoare în centrul orașului Bacău

Vineri, 5 Februarie 2016 | Bacau | 7 comentarii

Una dintre investițiile prevăzute la capitolul transport și comunicații în bugetul de investiții al municipiului Bacău în 2016 este montarea a 8 semafoare noi în oraș. 3 dintre ele sunt în plin centrul orașului.

O decizie care cu siguranță va fi intens dezbătută în comunitate este instalarea de semafoare la două dintre trecerile de pietoni de pe Centru, și anume în dreptul Palatului Administrativ și în zona centrului comercial Luceafărul. Al treilea dispozitiv va fi amplasat în intersecția străzilor Banca Națională și George Bacovia. Pentru aceste trei semafoare vom scoate din buzunar 120.000 de lei.

semafoare centru bacau

Celelalte 5 semafoare vor fi puse în următoarele zone: intersecția Chimiei cu Bicaz (25.000), Republicii 141 (25.000), str. Milcov – zona ISU (40.000), în sensul giratoriu de la Auchan (40.000), Calea Republicii 202 (40.000). În paranteze am specificat sumele în lei prevăzute în buget.

Cum vi se pare această decizie? Chiar credeați că era nevoie de semafoare “pe Centru”? Sunt tare curios dacă la baza acestor idei se află anumite studii de trafic sau recomandări ale Poliției Rutiere. O să întreb autoritățile și o să vă anunț.

7 comentarii la “Primăria va instala semafoare în centrul orașului Bacău”

 1. Alex 5 Februarie 2016 at 15:06 Permalink

  Cum sa instalezi un semafor in apropierea sensului giratoriu? Oare nu va fi aceiasi situatie ca la giratoriul de la Economic? Si pe centru o sa fie aglomeratie cu 2 semafoare. proasta idee cu centru si banca nationala si auchan

 2. Dan 5 Februarie 2016 at 15:38 Permalink

  Singurul loc unde s-ar merita un semafor din cele 8 locații menționate în articol ar fi la trecerea de pietoni de la Luceafărul dar cea care duce spre pasajul cu magazinul BJL Gold nu trecerea de lângă Fondul Plastic.

 3. Alex V 5 Februarie 2016 at 19:02 Permalink

  Daca semafoarele sunt cu buton pentru pietoni mi se pare ok (cele de pe centru). Semaforul de la Banca Nationala cred ca nu isi are rostul.

 4. Yo 5 Februarie 2016 at 19:14 Permalink

  Cred ca ar mai trebui unul pe Republicii in zona statiei de autobuz aviatori, unul pe Energiei pe la bl 32, unul pe Banca Nationala/Neagoe Voda, in fiecare intersectie cu vizibilitate aproape 0 din zona pietei nord.. Si vom circula pietonal. Masina va fi un lux. Multe idei inteligente au in ultima vreme administratorii acestuo oras. Huooooo!

 5. Luca Stanica 5 Februarie 2016 at 20:05 Permalink

  Poate și pe centru cu condiția sa înjumătățește numărul de treceri de pietoni dintre Luceafărul și policlinica cu plata.
  Sunt prea multe.

 6. Nicu 5 Februarie 2016 at 23:28 Permalink

  Un semafor ar trebui amplasat la intersectia george bacovia cu tipografilor. saptamanal sunt accidente pe baza neacordarii de prioritate

 7. raluca 5 Februarie 2016 at 23:30 Permalink

  Dacă nu ești genul de pieton sinucigaș, atunci da, sunt bune semafoarele. Plus că sunt copiii care vor să meargă/vină singuri de la școală, prin urmare nu strică semaforul de pe Banca Națională

  Pe Republicii, la podul de fier, au fost o mulțime de accidentări și înainte și după montarea semaforul. Prin urmare trebuie atenție și din partea șoferilor, dar și din partea pietonilor


Lasa un comentariu