Primarul Cosmin Necula vrea să îngrădească accesul presei la activitățile municipalității

Vineri, 26 Mai 2017 | Bacau | 4 comentarii

Nu știu să vă zic pe urmele cui calcă primarul Cosmin Necula, dar cred că un an de mandat în fruntea Bacăului l-a transformat pe întâiul cetățean al orașului într-un om fricos, cu gândul doar la festivism și, mai nou, cu accente dictatoriale.

Cea mai nouă născocire a sa este un proiect de hotărâre prin care vrea să reglementeze acreditarea jurnaliștilor la Primăria Bacău. Problema cea mai mare nu e că acest regulament este preluat de la Curtea Constituțională după metoda copy-paste, ci că trasează o serie de reguli menite să îngrădească accesul presei într-o instituție care ar trebui să fie deschisă opiniei publice.

Câteva dintre propunerile din acest proiect:

 • ca să ai acces la activitățile, ședințele și conferințele de presă ale municipalității, trebuie să ai acreditare (art. 2);
 • cu excepția cazurilor aprobate numai de primar, filmările și fotografiile urmează să devină strict interzise în birourile și sălile destinate activităților desfășurate de executivul mun. Bacău și personalul instituției, dar și în perimetrul echipamentelor de control al accesului în clădire (art. 11);
 • instituția poate refuza sau retrage acreditarea dacă, atenție, un jurnalist “aduce grave prejudicii de imagine instituției” (art. 7 și 8). 

Așadar, dacă un jurnalist publică o anchetă, scrie despre mizeria din oraș, contractele cu probleme, lipsa apei sau despre tot felul de alte nereguli din cadrul Primăriei Bacău, gata, i se poate retrage acreditarea și automat să i se interzică accesul pentru că “a prejudiciat imaginea instituției”.

Am ajuns în Coreea de Nord și nu știu eu?

Aghiuță a comentat și el pe marginea tembelei propuneri și a spus un lucru care ar trebui să-i amintească primarului Necula de promisiunile făcute în campanieÎn loc să introducă acreditări, Consiliul Local ar trebui să voteze transmiterea pe Facebook sau Youtube a ședințelor.

Cosmin Necula organizatia municipala psd bacau

4 comentarii la “Primarul Cosmin Necula vrea să îngrădească accesul presei la activitățile municipalității”

 1. (ne)acreditatul 26 Mai 2017 at 18:51 Permalink

  Atat de tare il deranjeaza cei 2-3 bloggeri care nu-l pupa in fund asa cum face Deșteptarea? Înseamnă că e slab de înger.

 2. Sisica 26 Mai 2017 at 19:03 Permalink

  Necula este in deriva totala! Astazi in primarie, la toate nivelurile domneste o mare brambureala! Degringolada, accentueaza starea de nesiguranta a personalului bulversat de incapacitatea directorasilor de a le trasa o linie coerenta! Capacitatea de reactie redusa, duce corabia incapabililor catre haos! Presa este cenzurata prin metoda ,,acreditarea”, pentru a nu vedea dementa dictatorului, care este avid de licitatiile cu dedicatie! Vom monitoriza SEAP si vom dezvalui neghiobiile si furturile voastre!

 3. Bacauan Scarbit 26 Mai 2017 at 21:51 Permalink

  Corect , este foarte BINE .
  Eu cred ca nu trebuie sa invite nici consilierii PNL sau alti independenti ca tine .
  Pentru ce ?
  Puteti fi acuzati ca v_ati opus dezvoltarii municipiului cu opozitia voastra cu tot .
  Oricum judetul este al nostru , +PSD*BENEA+ , de acum este si municipiul . La fel ca pe vremea lui ala care se cr edea Stefan Cel Mare si …. HOT . = au mostenire de la MASA

  Dar cred ca nu trebuie sa fie chemati nici consilierii PSD+ALDE+PMP decat sa semneze pentru sedinte .

  • Kristofer 26 Mai 2017 at 21:52 Permalink

   Vorbim de presa acum, nu de politicieni. Consilierii locali au mereu acces in Primaria Bacau. Cel putin momentan. :)


Lasa un comentariu