Primarul Romeo Stavarache a fost ales vicepreședinte al Comitetului Regiunilor

După ce a deținut în ultimii ani funcțiile de vicepreședinte în Consiliul European al Municipalităților și Regiunilor și raportor din partea Comitetului Regiunilor pentru Fondul de Coeziune 2014 – 2020, Romeo Stavarache (primarul mun. Bacău) reușește să fie ales vicepreședinte al Comitetului Regiunilor (CoR). Desemnarea edilului băcăuan s-a realizat în cadrul celei mai recente sesiuni plenare a forului aleșilor locali europeni, care a avut loc în perioada 8-10 octombrie 2012, la Bruxelles.

Mă onorează această funcţie, iar activitatea mea în Comitetul Regiunilor va fi şi mai intensă. Îmi propun o colaborare mai strânsă cu reprezentanţii Guvernului României şi cu membrii români din Parlamentul European. Autorităţile locale trebuie să fie parteneri reali în procesul de realizare a acordului de parteneriat între Comisia europeană şi Guvernul României. Am spus mereu că regiunile şi oraşele nu sunt suficient consultate în luarea deciziilor privind proiectele de infrastructură, deși joacă un rol major în planificarea teritorială – a declarat Romeo Stavarache.

Mandatul de vicepreședinte al Biroului Comitetului Regiunilor este de doi ani și jumătate și vine ca o recunoaștere a activității primarului. În calitate de raportor al CoR, Romeo Stavarache a propus un amendament votat în unanimitate de membrii CoR ce presupune finanțarea din Fondul de Coeziune a reabilitării termice a blocurilor la nivelul Uniunii Europene.

Ce câștigă băcăuanii? Simplu. Alesul acestora va lua parte la realizarea noilor politici ce vizează agenda urbană și finanțarea strategiilor locale prin fonduri europene. Fotografia datează de la alegerile locale din iunie, când Romeo Stavarache a câștigat Primăria pentru a treia oară. Nu oricum, ci cu un procent de aproape 58%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *