Primele fotografii si impresii de la Milano

Sambata, 22 Octombrie 2011 | foto, Pareri personale | 2 comentarii

Este a doua oara cand vizitez Italia. Prima data am venit aici in scop turistic, parca prin vara anului 2006 daca imi aduc bine aminte. Acum stau o saptamana, iar scopul acestei mini-vacante este o mobilitate din cadrul proiectului Comenius Cultural Identity in a Worldwide Classroom. 4 zile stau la Milano, una la Venetia, iar ultimele doua la Vimercate.

Zborul a fost placut. La aterizarea pe aeroportul din Bergamo inevitabilul s-a produs: romanasii nostri au inceput sa aplaude cat i-au tinut palmele. “Pfiu, am facut-o si pe asta”. In alta ordine de idei, sunt singurul mascul din echipa Romaniei, pe langa alte 4 colege si profesoare. Este un detaliu nesemnificativ si va spun sincer ca nu stiu de ce am tinut neaparat sa il punctez.

Milano este un oras bine organizat, foarte dezvoltat si super aerisit ca infrastructura rutiera. Chiar daca au o populatie asemanatoare la numar cu Bucurestiul si alte sute de mii de turisti, nu au ambuteiaje, si nici cozi kilometrice la semafoare. Este mai curat decat Roma si parca mai civilizat. Un lucru interesant este ca nu am vazut cersetori in cele 2 ore pe care le-am petrecut in centru.

Se spune ca ora exacta in moda din Europa se da la Milano. O confirma sutele de oameni imbracati chic pe care i-am vazut astazi pe strazile din Milano. Simplu si foarte modern. Mult maro si o tona de esarfe si accesorii cu imprimeu floral. Zilele urmatoare voi avea timp sa intru si in magazine, dar si sa vizitez cele mai importante obiective turistice alaturi de colegii din celelalte tari implicate in proiect (Spania, Italia, Polonia si Suedia).

2 comentarii la “Primele fotografii si impresii de la Milano”

  1. Laura 22 Octombrie 2011 at 20:01 Permalink

    Un mic sfat: Grijă mare la portofel și ar fi mai bine să vă lăsați unul dintre actele de identitate în bagaj, nu le purtați pe toate la voi când ieșiți!

  2. Alexandra 22 Octombrie 2011 at 22:54 Permalink

    Program lejer. Have fun! Si daca tot esti singurul mascul din grup, ai grija de fete 😀


Lasa un comentariu