Primii la testări. Testări naționaliste

Miercuri, 29 Aprilie 2020 | Politica | Comenteaza

După ce ieri am aflat că suntem campioni la numărul redus de îmbolnăviri cu noul coronavirus (mulțumiri profesorului cu graficul), azi am văzut cum suntem primii la testări. La testările pentru naționalism.

Liviu Iolu (PLUS) a sintetizat cel mai bine ultimele 24 de ore: Cine-a zis că România nu testează destul? Uite, testează reacția la naționalism.

Dacă pentru coronavirus va exista, cel mai probabil, un vaccin, de naționalismul de tip anii ‘90 nu știu cum ne-om vindeca. Educația ar fi o șansă, dar trebuie umblat la curriculum, la niște cărți de istorie, la cultivarea unui simț critic pe scară largă vizavi de ceea ni se prezintă etc, deci nu va fi ușor.

Oricum, iată că a mai trecut o zi. Probabil și mâine se va discuta despre asta și nu despre provocările și problemele aduse de pandemie sau scoase la iveală de această criză (nici măcar în comunitățile noastre locale), așa că aștept cu mare curiozitate să văd care va fi fumigena de vineri, adică osul de ros pentru tot weekendul.

Între timp, visteriile publice sunt cu 1/4 mai subțiri, și la nivel național, și la nivel local, în multele orașe și comune ce nu sunt strălucite la atragerea de fonduri UE. Între timp, circa 1 milion de oameni nu mai au perspectiva traiului de mâine sau poimâine, fiind băgați în șomaj tehnic. Plan de redresare, revenire, restartare -spuneți-i cum doriți- nu există.

Dar celor care ne reprezintă la cel mai înalt nivel le arde de fumigene interetnice, de îndreptarea fricii și anxietății oamenilor spre niște teme false și periculoase.

Lasa un comentariu