Primul eveniment Google Map Maker din România

Luni, 9 Aprilie 2012 | Bacau, stiri, Video | 2 comentarii

În perioada 7-8 aprilie 2012 s-a desfășurat, la Onești, prima manifestare Google MapMaker din România cu tema “Promovarea turismului românesc cu ajutorul Google Map Maker și Google Maps” și care a reunit un număr însemnat de tineri din Onești și Bacău.

Evenimentul s-a bucurat de prezența deputatului Valerian Vreme, fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale din România și a fost susținut financiar de omul de afaceri oneștean, Laurențiu Neghină. Astfel, timp de două zile, tinerii coordonați de o echipă de traineri Google, au identificat o serie de instrumente grafice utilizate în editarea de hărți virtuale.

Manifestarea de la Onești se va încheia în data de 2 iunie, când hărțile concepute de tineri vor fi premiate, după ce acestea vor fi aprobate Google și vor apărea online. De subliniat faptul că, manifestarea al cărui debut a ales Oneștiul, se dorește a deveni una de tradiție și itinerantă.

Video via Ziarul Ora 25

2 comentarii la “Primul eveniment Google Map Maker din România”

  1. Ionut 10 Aprilie 2012 at 23:47 Permalink

    Prima manifestare Google Mapmaker a avut loc in toamna anului 2009 la Bucuresti, in incinta ASE, cu participare din partea Google.


Lasa un comentariu