Printuri pixelate la Centrul de Expozitii si Afaceri

Vineri, 8 Aprilie 2011 | Bacau, foto | 11 comentarii

Centrul de Afaceri si Expozitii de la iesirea din Bacau spre Onesti a fost recent inaugurat. dministratorii obiectivului s-au gandit ca pana la mobilarea cladirii sa umple peretii din interior cu printuri imense cu fotografii din Bacau. Nu stiu care sunt oamenii din spatele acestei treburi, banala si simpla de altfel, dar cert este ca au dat-o de gard. Fotografiile sunt pixelate si arata neprofesionist. Toate!

11 comentarii la “Printuri pixelate la Centrul de Expozitii si Afaceri”

 1. bogdan 8 Aprilie 2011 at 17:39 Permalink

  Scoate embedul din coloana din mijloc sau cauta un lightbox peste care sa nu se suprapuna. E suparator cand deschizi poza mare.

 2. ???? 8 Aprilie 2011 at 17:58 Permalink

  Bai Cristi, iar iti dai cu parerea fara sa ai habar!
  Expertule in printuri care esti … pentru ca pozele alea sa fie “nepixelate” ar trebui sa fie mult mai mari (ca si cantitate de informatie) decat cele mai mari fotografii din lume. Printurile alea au vreo 15 mp … cu 10 Megapixeli faci un A3 “nepixelat”. Calculeaza tu cati megapixeli iti trebuie pt 15mp … de vreo 170 ori mai mult !!!
  Iar daca te gandesti la Photoshop, el poate “interpola pixelii intr-o ceata” , nu poate crea informatia lipsa.
  Singurul mod de a face printuri perfecte e sa le faci cu imagini vectoriale (daca stii ce-s alea).
  Bine, asta nu-i prima oara cand faci afirmatii in necunostinta de cauza … Si in general ai o atitudine nefericita fata de cam toate subiectele pe care le abordezi.

 3. Ulfie KareBear 8 Aprilie 2011 at 22:21 Permalink

  Domnul ???? macar pune si tu un nume sa te cunoastem mai bine 😀 si nu orice nume ^.^

  • ???? 9 Aprilie 2011 at 04:57 Permalink

   Cristi stie cine sunt ….

 4. K 8 Aprilie 2011 at 22:34 Permalink

  Nenea “????” intr-adevar Kristofer are o opinie cam dura dar pe undeva are dreptate. Printurile n-au nimic, buba e poza in sine. Nu iti trebuie vreun Hasselbad de 31mp sau cine stie ce inginerie de camera. Totul e sa ai imaginile necompresate (nu vreun jpeg “fine” ci imagini raw) si panorama finala sa fie compusa din mai multe cadre luate individual – studiaza putin gigapan.org si o sa vezi despre ce vorbesc. Scrie pentru tot omul si acolo: “If you have lots of patience, a high-quality digital camera, and a good tripod (or very steady hand!) you can take hundreds or thousands of overlapping, zoomed-in pictures for a gigapixel-scale panorama, then use off-the-shelf stitching software to combine the images into one very high-resolution panorama….” deci…un fotograf de bun simt era de ajuns….

  • ???? 9 Aprilie 2011 at 05:24 Permalink

   Prietene stii tu ceva … dar mai trebuie sa inveti. Si de la teorie la practica e drum lung. Fa tu o poza din acea si vezi daca te pricepi sa o montezi incat sa nu se vada si vezi cat timp iti ia.
   Daca nu ma insel, am vazut recent pe net o poza de 40.000 megapixeli intr-o biblioteca …facuta din vreo 3000 (2947)de poze montate (pozele insumate aveau vreo 283 GB). Montajul a fost facut de o echipa si a durat 111 ore !!! Chiar crezi ca se merita un efort dintr-asta?
   Si ca o paranteza, chiar nu stiu cine a facut pozele astea.

   Si alta treaba, printurile au vreo 8 m lungime pe 1,5 m inaltime… Daca te uiti de la o distanta de cca un metru nu se mai vede nici mama pixelului !

   Si oricum iti dai cu parerea fara sa fi vazut “subiectul” … adica fotografiile printate. Ele arata mai mult decat decent.
   Cristi a simtit nevoia sa zica ceva de rau si si-a ales un domeniu in care, crede el, se pricepe iar ceilalti nu….

 5. Gogu de la gaz 9 Aprilie 2011 at 12:44 Permalink

  Nenea “????”,te bati cap in cap, eu nu iau apararea nimanui aici, dar daca esti asa tare poti sa-ti scrii numele, iar daca zici ca domnul Cristi te cunoaste, atunci de ce naiba nu-i dai privat. daca esti smecher, fii smecher pana la capat.

  pe de alta parte, se presupune ca un centru de afaceri trebuie sa aiba un anumit standard, nu-i asa?

  • ???? 9 Aprilie 2011 at 20:22 Permalink

   Gogule…care-i diferenta intre “Gogu dela gaz” si “????”
   Si asta cu “domnul Cristi” :-) … comic :-)))

 6. K 9 Aprilie 2011 at 16:46 Permalink

  Sorry prietene dar ai dat-o nasol in bara tura asta. Am vazut printurile, chiar foarte de aproape si intr-adevar pozele arata ca dracu’ ! Pardon my french dar asta e adevarul. N-am timp si chef de polemici idioate dar te inseli amarnic…Pentru ca era vorba de imaginea orasului merita sa fie folosit un fotograf ok si profesionist care sa puna la dispozitie un material valabil pentru post procesare. Efortul merita si “echipa” se gasea… Si din pacate chiar stiu sa montez o panorama daca am niste poze decente care au cat de cat o portiune de suprapunere corecta :)) Nu am zis sa facem ceva de nivelul unui gigapan ci ceva DECENT dar..ma rog incehiem subiectul. Sanatate si la mai mare !

  • ???? 9 Aprilie 2011 at 20:33 Permalink

   K,intotdeauna e loc de mai bine.
   Trebuie insa ca raportul intre efortul si banii investiti si rezultatul obtinut sa fie unul decent.
   Daca “bagi” prea mult intr-un produs ajunge sa coste mai mult decat face…

 7. lalal 9 Aprilie 2011 at 23:35 Permalink

  Pacat ca voi n-ati auzit de hasselblad sau mamiya, si ati ramas la 10….15MP, cand sunt camere care scot cel putin 50MP. Cine se respecta si vrea calitate are de unde lua fotografii care sa arate ok chiar si la printuri mari.


Lasa un comentariu