Proiectul de educație juridică al lui Cristi Danileț ajunge în weekend la Bacău

Miercuri, 25 Mai 2016 | Bacau, Tineret | Comenteaza

EDUIURIS, cunoscutul proiect de educație juridică demarat la nivel național de judecătorul Cristi Danileț, ajunge la sfârșitul acestei săptămâni în premieră în municipiul Bacău, grație Asociației VeDem Just, în parteneriat cu Asociația Elevilor din Bacău (AEBC).

Programul debutează vineri dimineață, când Cristi Danileț, judecător și membru al CSM, va susține cursuri de educație juridică pentru elevii din câteva școli și licee băcăuane. Lista nu este definitivă, așa că dacă sunt profesori și directori din municipiul Bacău care sunt dispuși să găzduiască astfel de cursuri, cu atât mai bine. Dați un semn și eu transmit mai departe.

Peste 250 de manuale de educație juridică pentru liceeni vor ajunge la liceenii și studenții băcăuani. Sub egida “Aveți dreptul să vă știți drepturile”m cu siguranță tinerii liceeni și nu numai vor deveni mai buni cetățeni respectând legea. Deasemenea va avea loc și cursul de instruire al domnului jud. dr. Cristi Danilet, eveniment care permite predarea în mod voluntar și non-formal a educației juridice în școli și licee. – Luchian Checheriță, președintele Asociației VeDem Just

eduiuris bacau cristi danilet

Punctul culminant al primului proiect de educație juridică EDUIURIS de la Bacău este sâmbătă, la Universitatea “George Bacovia”, unde Cristi Dănileț și Lucian Checheriță (președintele VeDem Just) vor susține un seminar local de formare și instruire în vederea dobândirii competențelor necesare privitoare la predarea educației juridice.

Cursul este adresat studenților, absolvenților de drept sau profesioniștilor din domeniu, este gratuit, iar în urma lui puteți obține un certificat care vă va permite să predați în mod voluntar și non-formal educație juridică în școli și licee. Întâlnirea din Bacău va avea loc sâmbătă, 28 mai 2016, începând cu ora 9:30, în Aula Moldova.

Cred că educația juridică ar trebui introdusă obligatoriu in programul scolar. Sunt noțiuni de baza pe care orice copil/adolescent/elev ar trebui sa le cunoască. Plecând de la drepturi si pana la sancțiuni, aceștia sunt obligați sa stăpânească niste noțiuni fundamentale pentru orice cetățean dintr-un stat de drept. Prima data am vorbit cu domnul Danilet cand am fost prezent la minister, in urma cu o luna. Iata ca proiectul a devenit acum realitate, chiar mult mai repede decat preconizam. Am gasit resursele necesare sa aducem acest program gratuit la Bacău. Contribuim astfel la completarea si creșterea nivelului de învățământ pe plan local. – Vlad Popovici, președintele Asociației Elevilor din Bacău
Sunt total de acord cu Vlad. Este un lucru pe care l-am subliniat și eu de-a lungul activității mele de reprezentant al elevilor și apoi al studenților, dar și de curând, când în calitate de candidat independent am enunțat câteva soluții la problemele elevilor băcăuani. Una dintre ele este fără îndoială lipsa de pregătire a tinerilor din punct de vedere cetățenesc. Din păcate, mulți nu își cunosc drepturile și obligațiile, așa că acest proiect este mai mult decât binevenit!
Coperta manualului de educație juridică ce urmează să fie distribuit zilele următoare și în Bacău… deocamdată în doar câteva sute de exemplare.
educatie juridica liceeni

Lasa un comentariu