Proiecte pentru Lacusor

Miercuri, 5 Mai 2010 | Bacau, foto, stiri | 7 comentarii

Despre “Lacusorul” din Parcul Cancicov am mai vorbit cand era uitat de lume sau cand prin oras umbla zvonul inchirierii acestui loc. Ca si in 2008, anul in care am facut aceste doua articole, acum Lacusorul arata la fel, adica jalnic. Cand afara este cald, locul acesta miroase ingrozitor. Bazinul nu a mai fost umplut cu apa de prin 2004, iar in acea incapere se adapostesc oamenii strazii. Cand eram mic mergeam acolo si stateam la terasa. Atunci bazinul era plin, iar pe apa erau rate. Atmosfera era relaxanta si foarte placuta.

Acum cateva zile am aflat din Ziarul de Bacau ca municipalitatea va a organiza un concurs de idei pentru o fata noua a Lacusorului care sa includa o constructie care sa adaposteasca restaurante si terase ce ar urma sa fie deschise pe intreaga perioada a anului. Cladirea trebuie sa gazduiasca intre 50 si 100 de persoane si sa nu depaseasca un etaj. Locatia dispune de toate utilitatile necesare. Proiectul vizeaza si refacerea bazinului de apa.

Pot depune proiecte doar arhitectii afiliati la Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Bacau – Neamt. Proiectul castigator va fi premiat cu 5 000 de lei. Data limita pentru depunerea solutiilor este 7 iunie 2010. Nu ramane decat sa speram ca proiectul castigator va fi pus in aplicare de catre edili.

In fotografiile de mai jos puteti vedea Lacusorul, asa cum arata el acum.


7 comentarii la “Proiecte pentru Lacusor”

 1. Anonim 5 Mai 2010 at 13:39 Permalink

  Cred ca era mai bine daca nu erau conditiile astea de participare.Cu cat erau mai multe proiecte cu atat erau sansele mai mari sa iasa ceva frumos.

 2. Anonymous 5 Mai 2010 at 21:41 Permalink

  Nu este nici o sansa sa se faca ceva acolo.In 2004 baietii de acolo au primit concesionare pe 25 ani.Primul lucru a lui carnatul de stavarache a fost sa inchida Bahia si acest loc.E litigiu pentru ca orfanul care ne conduce vrea sa ia totul pentru el si familia lui.Acele utilitati de care vorbesti sunt facute de un SRL care a suportat cheltuiala integrala.Cum primarului nostru ii place sa ia totul de-a mocca nu vrea sa platesca nici macar jumate din banii de i-au ingropat cu buna credinta acei oameni.Votati in continuare stavarache si ve-ti mirosi cacat.Inca , ceva daca o sa cautati in arhive la primarie o sa vedeti ca exista un proiect,(realizat de dl arhitect Manoliu Tiberiu) care indeplineste toate conditiile de mai sus: cladire cu maxim un etaj si care sa acomodeze 150 de persoane.Pe vremea cand se sapau santuri pentru wc si canalizare un angajat si-a pierdut un ochi, eu cred ca e blestemat locul ala sa mai miroasa a cacat inca 50 de ani de acum inainte

 3. Anonymous 6 Mai 2010 at 00:33 Permalink

  de acord cu ANONIM de la 14:39 ! total de acord! e un primar de tot rahatu care tot timpul a vrut doar pt el nu si pt societate! cand era Seche primar amintiti-va cate terase si cate si mai cate erau! cate concerte cu artisti si trupe renumite erau! amintiti-va dragii mei (astia care votati cu stavarache) ! acum ce face dl primar? face cat mai putine lucruri pt bacau(lucruri care pt multi par f semnificative) mi-ar fi jena! mi-e jena ca m-am nascut in orasul asta de rrahat si ca avem un primar de tot rahatu!RUSHINE!

 4. Anonymous 6 Mai 2010 at 14:43 Permalink

  Stiu ca nu va convine dar aste e adevarul adevarat….. Nici un primar nu a facut acolo absolut nimic. Nici Seche nici Stava. Toata munca si investitia pe vremuri au fost facute de un SRL. Utilitatile au fost platite si aduse de acea firma, lacul a fost refacut tot de ei, chioscul in sine a fost renovat aproape de la o, wc-urile sunt sapate de mana lor. Din pacate Stava i-a ars de cum a iesit primar pentru ca erau chipurile "apropiati" de Seche….MA rog …apropiati pe la a saptea mana dar….asta e ..asa a crezut distinsul domn Stavarache ca trebuie sa ia masuri. Asa ca in prima fraza al oricarui articol ar trebui sa se spuna " Din vina primariei municipiuli Bacau, conduse cu onor de Domnul Primar Stavarache, lacusorul din Parcul Cancicov este in paragina….." Apoi continuati cu ce vreti voi…concursuri, spagi, la la la. Dar ar trebui sa existe bunul simt de a recunoaste DE CE stau asa lucrurile……

 5. Anonymous 6 Mai 2010 at 20:09 Permalink

  ar fi frumos daca ar mai canta famfar cum canta odata cand eram eu copil , acuma is batran 25 ani :))))))))

  nu treasa , famfara cum a fost odata , si chiar si asa de nu e nimic , apa era fain sa mai fie , nuferi sa mai fie , si sa nu mazgaleasca generatia strica tot " ma rog cica desenele lor inveselesc "
  eu unu zic ca primaria trebuia sa aiba grija de acel loc indiferent de e terasa sau nu , asa cum ar trebui sa iba gruja de tot orasul

  deci eu imi doresc famfara :)))) , mai Cristi cred ca erai mic ca sa prinzi famfara cantand :)

  Radu

 6. Anonymous 1 Iunie 2010 at 00:19 Permalink

  S-a distrus de tot parcul Cancicov .. nu mai e ce era odata .. din 3 terase a mai ramas doar una singura si care nici aia nu mai e ce era odata … Acum 7-8 ani iti era drag sa te plimbi prin parc si stai pe o terasa cu prietenii . Sa le luam pe rand :
  -Savoy a fost o idee buna care in timp s-a transformat doar intr`o simpla terasa (probabil s-a constatat ca nu sunt jucatori de golf in Bacau)
  -terasa mare nu mai atrage clienti asa multi de cand s-a transformat in terasa "Green Park" .. Motive : -nu mai aduc orchestra care mereu incanta atmosfera parcului ; – gardurile inutile prin care pierzi contactul cu natura si mediul inconjurator .
  -terasa de pe lacusor ..un loc superb in care puteai sa iti inviti persoana iubita .. iar seara aerul devenea foarte romantic ..
  Sincer am stat multi ani si m-am intrebat cum de a disparut sau de ce nu s-a redeschis acel lor frumos care era aproape neincapator pt toti cei care doreau sa`l viziteze.

 7. Anonymous 1 Iunie 2010 at 00:25 Permalink

  PS: Nu imi amintesc de nicio fanfara prin acele locuri sau probabil erau prin vizita doar cu anumita ocazie .. Eu singuru aspect legat de acel loc este o terasa frumos amenajata, bazinul era plin cu apa , nuferi, stuf si bine luminat seara.


Lasa un comentariu