Proprietarii de terase și panouri publicitare ilegale au pus gând rău reglementărilor locale

Joi, 23 Februarie 2023 | Bacau | Comenteaza

Update: e oficial, proiectul este depus de Dragoș Ștefan și este inclus pe ordinea de zi a ședinței de marți, 28 februarie.

Umblă vorba prin târg că niște deținători de terase neconforme și proprietari de panouri publicitare ilegale vor să suspende, cu ajutorul unor persoane din administrația locală, toate reglementările din Regulamentul local de arhitectură și estetică urbană (RLAEU).

Asta în ciuda faptului că au avut deja un an la dispoziție să se conformeze HCL 110/31.03.2022, tot ei fiind cei care au cerut un termen de grație de 12 luni, față de propunerea inițială de 6 luni a comisiei care a întocmit regulamentul, constituită în baza legii.

Ce ar însemna suspendarea regulamentului? Că nu vom mai avea nicio regula în ceea ce privește:
? 1. publicitatea stradală: firme, panouri publicitare, ecrane luminoase, mobilier urban ca suport publicitar, bannere, steaguri, mesh-uri, indicatoare direcționale, publicitate temporară, afișe, anunțuri de mică publicitate, colantare și publicitatea pe vehicule și în mijloacele de transport în comun;
? 2. identitatea cromatică a orașului: lucrări de intervenție, amplasarea pe fațade a unor echipamente tehnice, amplasarea construcțiilor atât în zonele de protecție a monumentelor (centrală), cât și reglementări specifice pentru celelalte zone;
?3. urbanismul comercial: terasele sezoniere, comerțul stradal, amplasarea structurilor de vânzare precum chioșcuri, tonete, rulote, vehicule diverse, mobilier urban în fața unităților de profil, structuri de mici dimensiuni etc.

Asta vrem, un oraș în care să perpetuăm urâțenia provocată în ultimii 30 de ani tocmai din cauza lipsei regulilor, peste capul specialiștilor care au lucrat luni de zile la acest regulament?

Lasa un comentariu