PSD Bacău și a lor falsă lozincă “ne ținem de cuvânt”

Duminica, 30 Decembrie 2018 | Bacau, Politica | 1 comentariu

Trei exemple proaspete, concretizate în ședința extraordinară de vineri a Consiliului Local, prin care se vede de pe lună că “ne ținem de cuvânt”, spusă din gura pesediștilor băcăuani, este doar o falsă lozincă:

1. În decembrie 2015, fix în buza campaniei electorale, deputatul Cosmin Necula depunea 9.700 de semnături strânse de la băcăuani pentru micșorarea taxei de salubritate, precizând la acea vreme că municipalitatea “are posibilitatea să susțină direct investițiile, nu să le bage în taxe”.

Vineri, la 3 ani de atunci, primarul Necula și majoritatea pe care o coordonează în Consiliul Local au mărit taxa pentru gunoi la 10 lei/locuitor/lună, respectiv 12 lei/angajat/lună pentru persoanele juridice.

2. Tot în 2015, dar undeva la începutul anului, când se anunța o scumpire a prețului la apă potabilă și canalizare la 7,74 lei, deputatul Necula spunea că această majorare ar trebui subvenționată de la bugetul local.

Vineri, la aproape 4 ani de atunci, primarul și coaliția ridicătorilor de mână pe care o coordonează au majorat prețul la apă și canalizare la 7,99 lei pe mc.

3. În campania din mai-iunie 2016, candidatul și deputatul Necula ne spunea că va demara de urgență un plan de reabilitare a Stadionului Municipal, cu o expertiză tehnică ce “va arăta care este soluția optimă pentru reabilitarea arenei și costurile de implementare a acesteia.”

Vineri, la fix 2 ani și jumătate de la depunerea jurământului ca primar, Cosmin Necula promovează peste ordinea de zi, cu mai puțin de 24 de ore înainte de începerea ședinței, o documentație tehnico-economică ce bate în direcția mutării stadionului. Prețurile și condițiile pentru reabilitare/reconstruire sunt umflate artificial astfel încât o eventuală investiție pe actualul amplasament să pară foarte dificilă.

Sper ca votanții lor (iar acum mă refer și la puiuții lor ALDE, PMP și, de ceva vreme, PSRO) să nu fi uitat așa ușor pentru ce au votat și astfel să observe stilul flagrant în care Cosmin Necula și ai săi le-au înșelat așteptările. Acum se explică de ce și-a scos promisiunile de pe site-ul de campanie imediat după ce a fost ales.

Și-au păcălit electoratul, seducându-l cu tot felul de promisiuni populiste, după care l-au pus la cheltuială și, mai grav, acum îl supun unor servicii publice de o calitate din ce în ce mai proastă. Când l-am întrebat azi pe primar ce se va întâmpla cu cei 66% bani în plus care vor fi plătiți pentru gunoi și cu cei 16% de la apă, adică dacă vom avea servicii de salubritate și de alimentare cu apă mai bune, n-a fost în stare să ne spună.

cosmin necula dragos benea

 

1 comentariu la “PSD Bacău și a lor falsă lozincă “ne ținem de cuvânt””

  1. Dan Stan 30 Decembrie 2018 at 22:57 Permalink

    Daca se muta stadionul de pe actualul amplasament se duce pe apa sambetei toata baza sportiva, nu dorim blocuri pe acel amplasament!


Lasa un comentariu