Puterea ca puterea, dar opoziția? Oare se coace un nou blat politic local?

Sambata, 1 Aprilie 2017 | Bacau, Politica | 2 comentarii

Ieri, la adoptarea bugetului local pe anul 2017, am propus, printre altele, includerea în proiect a două fraze care ar fi făcut cheltuirea banului public mult mai transparentă și mai deschisă ochilor critici ai băcăuanilor.

Cele două amendamente:

  • 1. se publică pe site-ul municipiului Bacău bugetul complet, în format de date deschise, inclusiv programele de investiții publice (potrivit Anexei 3 din HG 123/2002 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public);
  • 2. execuția bugetară și realizarea obiectivelor de investiții din bugetul pe anul 2017 vor fi aduse la cunoștința publicului, în timp real, pe site-ul municipiului Bacău.

Cumva mă așteptam ca majoritatea PSD-ALDE-PMP, mânată de primar, să fie împotriva acestor propuneri, dar am avut surpriza să constat că inclusiv membrii PNL și PSRO nu fost de acord cu aceste două propuneri de transparentizare.

Oare de ce? Ce au cu toții de ascuns, inclusiv cei din opoziția de carton?

necula birzu dragos stefan buget

foto: Cosmin Necula (facebook)

2 comentarii la “Puterea ca puterea, dar opoziția? Oare se coace un nou blat politic local?”

  1. Cetățean 2 Aprilie 2017 at 21:48 Permalink

    Stim cu totii ce au de ascuns: un mod fraudulos de cheltuire a banului public in interesul personal al unor apropiati. Dar degeaba stim daca nu facem nimeni nimic, desi este vorba si de banii noștri. Am putea actiona in instanța pe cineva? Ca alte metode nu mai funcționează (demonstrații, proteste, mitinguri, boicoturi)…

  2. tipras 2 Aprilie 2017 at 22:06 Permalink

    Pai tu vrei sa faci opozitie cu fechet , el sta cu limba scoasa.


Lasa un comentariu