Putere, sirena, 200 km/h si “Sa traiti!”

Marti, 16 Decembrie 2008 | Pareri personale | 3 comentarii

Constructiile de mai sus sunt lucrurile determinante pentru oamenii politici care doresc sa fie in parlament.

In general cei care candideaza pentru functii inalte in vremea sistemului de vot uninominal au destui bani pentru o viata de lux. Multi dintre cei care isi doresc sa ajunga pe “culmile inalte” o fac din doua motive:

 • Primul si poate cel nesemnificativ este marirea averii pe care o detine acel candidat
 • Al doilea motiv care cu siguranta primeaza este setea de putere, placerea de a merge prin Bucuresti si spre orasul natal in week-end cu coloana oficiala, cu sirena la cap, cu 200 de km/h si nu in cele din urma respectul oamenilor obisnuiti: “Sa traiti domn deputat/senator/ministru/presedinte, etc.” . Acestea sunt vorbele care ung inima acestor oameni carora le place sa traiasca periculos, majoritatea dintre ei avand averea dobandita in mod ilicit.

Acesta este raspunsul meu la arhicunoscuta intrebare a celor multi: “De ce oare vor in parlament si mai ales la guvernare?”. Ei bine, perceptia multora este gresita. Multi sunt tentati sa spuna ca banii sunt cei care determina acesti oameni pentru o inalta functie.

Gresit. Avand in vedere ca oamenii sunt aceeasi iar clasa politica nu s-a schimbat, cei care sunt acum in parlament au foarte multi bani. Ei isi doresc puterea, sirena, 200+ km/h si nu in ultimul rand mirificul, magicul, frumosul “Sa traiti!“.

Tin sa va spun si voua aceeasi zicala magica dar cu un alt sens: “Sa traiti bine!“. Nu e a mea ci e opera lui Traian Basescu, cel mai popular om din Romania. Imi placea Traian Basescu pana prin 2006-2007, atunci cand a inceput sa distruga tot. Acum il consider “Ceausescu 3”, “Ceausescu 2” fiind Ion Iliescu iar cel autentic neavand nevoie de prezentare.

Mmai potrivit in vreme de criza ar fi un simplu “Sa traiti“!

3 comentarii la “Putere, sirena, 200 km/h si “Sa traiti!””

 1. bate vantul 16 Decembrie 2008 at 20:31 Permalink

  ce-ai ma ai baut benzina?!?

 2. Anonymous 17 Decembrie 2008 at 09:38 Permalink

  am observat si eu k a PLECAT INAinte d a o striga dar oricum se stie k a platit

 3. Imperfectul 18 Decembrie 2008 at 23:01 Permalink

  Ai dreptate doar in parte, 30%! Chiar daca nu crezi, BANII sunt miza. Cristinel, esti doar un pusti, ceea ce nu intelegi tu este ca ei nu au nevoile tale sau ale altui om obisnuit. Ei au nevoie de 50-100 de mii de euro pe luna si nu 100-200 de euro sau 1000. Doar mesele la restaurant al unui astfel de om costa in jur de 5000 pana la 10000 de euro pe luna. Ai platit macar o data in viata 320 de euro pe o masa? Nu cred.
  Poate ca ii incanta si “sa traiti”, dar iti pot da foarte multe exemple care nu se baga in fata, ci stau in functii mai mici si, de fapt, aia sunt bogatii!

  In rest, mi-ai promis ca vrei scrie despre baietelul acela si nu ai facut-o!


Lasa un comentariu