Raed Arafat a inaugurat astăzi Dispeceratul comun pentru Ambulanță și SMURD

Luni, 23 Decembrie 2013 | Bacau, stiri | Comenteaza

Dacă azi-dimineață nu știați de ce toate autospecialele din cadrul ISU Bacău erau frumos aliniate în fața garajului sau dacă, Doamne ferește, ați fost nevoiți să sunați la 112 și în receptor ați auzit un preot oficiind o slujbă, să știți că a fost inaugurat Dispeceratul integrat al ISUJ (SMURD) și al Serviciului de Ambulanță Județean Bacău.

inaugurare dispecerat integrat situatii de urgenta bacau-9

La eveniment a fost prezent dr. Raed Arafat, Secretar de stat în Ministerul Sănătății. Acesta a vizitat spațiile Dispeceratului integrat, s-a întâlnit și a vorbit cu personalul medical din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău și, nu în ultimul rând, a discutat cu oficialitățile locale, în frunte cu Dragoș Benea (președintele CJ Bacău), despre înființarea unui Centru Regional ISU în Bacău.

Tot astăzi, a fost prezentată cea mai nouă autospecială din dotarea SMURD Bacău, o Ambulanță de Urgență tip C – Terapie Intensivă Mobilă. Ambulanța este echipată complet pentru reanimare și intervenții chirurgicale ușoare, costă 100.000 de euro, iar echipajul de pe aceasta include un medic, un asistent medical, un salvator cu instruire paramedicală şi un șofer cu instruire paramedicală.

Astfel, această ambulanță se alătură autospecialelor care au fost achiziționate pe fonduri europene și care deja sunt în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Maior Constantin Ene” Bacău.

inaugurare dispecerat integrat situatii de urgenta bacau-16

Cât despre Dispeceratul integrat (realizat cu bani de la Consiliul Județean Bacău), prin aducerea sub același acoperiș a dispeceratelor ISUJ și SJU, dispecerizarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat de către instituţiile publice de stat aflate în structurile Ministerului Sănătăţii, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi din structura autorităţilor publice locale va deveni mai eficientă. Apelurile de urgență vor fi unificate, urmând ca timpul de reacție în cazul intevențiilor să fie mai mic datorită îmbunătățirii conlucrării structurilor din cele două instituții.

Au mai fost prezenți Claudiu-Octavian Șerban (prefectul jud. Bacău), senatorul Dragoș Luchian, Ionel Floroiu (vicepreședinte CJ), Dorian Pocovnicu (subprefect), Leonard Pădureanu (administratorul public al mun. Bacău), Dan Stoica (manager al Spitalului Județean) etc.

Lasa un comentariu