“Răspunsul la ştirile false nu este cenzura, ci gândirea critică.”

Luni, 20 Februarie 2017 | Pareri personale | 2 comentarii

Plecând de la ideea de mai sus, care îi aparține lui Edward Snowden și care îmi place enorm de mult, am scris astăzi un articol pe platforma Adevărul în care am pus accent pe educație și mai ales pe sprijinirea unor grupuri de tineri care promovează și exersează în permanență spiritul critic: asociațiile de elevi.

Am zis spirit critic?

Da, e atitudinea aia pe care o prinzi fie în familie, fie în mediile care încurajează acest tip de gândire, căci în şcoala românească sunt slabe şanse spre deloc să exersezi spiritul critic. Cea mai bună dovadă este acel sentiment de patriotism instituţional pe care o mare parte dintre elevi şi-l scot în evidenţă de fiecare dată când este criticată şcoala sau liceul lor.

Activând de ceva ani buni de zile în zona democraţiei şcolare şi a luptei pentru drepturile tinerilor, am ajuns la concluzia că elevii pot opune o rezistenţă uriaşă la adresa celor care, fie chiar şi colegi de-ai lor, semnalează problemele din instituţia respectivă de învăţământ. Li s-a inoculat ideea că toate problemele trebuie rezolvate în şcoală şi că ei sunt cei care au de pierdut dacă apar în public remarci negative despre instituţia în care învaţă. Lipsa de transparenţă este primul semn al corupţiei.

Continuarea o găsiți în articolul pe care l-am publicat pe Adevărul.ro: Educaţia este cel mai bun antidot pentru ştirile false.

gandire critica

2 comentarii la ““Răspunsul la ştirile false nu este cenzura, ci gândirea critică.””

 1. gigi 20 Februarie 2017 at 19:47 Permalink

  Si ce fac asa extraordinar aceste ong-uri sorosiste?

  • Kristofer 20 Februarie 2017 at 21:56 Permalink

   O să ai răspunsul mâine, pe blog. Voi face o retrospectivă a ultimelor demersuri ale acestor asociații.
   Soroș? Nu răspund la teorii conspiraționiste de genul ăsta.


Lasa un comentariu