Razboi intre generatii

Marti, 5 Aprilie 2011 | foto, Pareri personale | 6 comentarii

Vedeti fotografia de mai jos? Cam asta este tabloul unei intalniri/conferinte/gale a invatamantului/adunari satesti/etc. la care ia cuvantul un om care a facut performanta intr-un anumit domeniu in secolul al XX-lea si care are in discurs fraze de genul “internetul distruge tineretul” sau “valorile adultilor de azi trebuie sa fie si cele ale adultilor de maine”.

Dinozaurii sunt constienti ca noua generatie nu mai este sub controlul lor, dar acestia tot incearca sa respinga aceasta idee. Toata stima pentru academicianul x, criticul literar y si filozoful z, dar, cu parere de rau, refuz sa cred ca viitorul societatii va merge cot la cot cu temelia secolelor trecute, si anume cultura. Asta-i realitatea si trebuie sa o acceptam.

Generatia multitasking incepe sa isi arate tot mai mult coltii. Traim in epoca digitala, caracterizata de imprevizibil si non-conventional, iar tinerii de astazi si adultii de maine vor fi cu totul diferiti fata de ceea ce incearca “dinozaurii” sa faca din elevii si studentii vremurilor noastre.

6 comentarii la “Razboi intre generatii”

 1. Ioanna 5 Aprilie 2011 at 09:24 Permalink

  Clar cel mai bun articol al tau de anul asta!

 2. Anonymous 5 Aprilie 2011 at 09:29 Permalink

  Voi ati observat ca actualilor politicieni nu le mai merge cu manipularea? Este sfarsitul lor, sa se bucure cat mai pot de el!

 3. Anonymous 5 Aprilie 2011 at 19:22 Permalink

  Las' ca veniti voi, generatia messenger si ne scoateti din rahat :)). Nu ca jnapanii astia ar fi buni, dar oricat v-ati stradui, fara sa mergeti la scoala si fara pic de cultura, nu vad cum veti putea fi mai buni doar cu laptopul si cateva gadgeturi "cool". Sunt extrem de ingrijorat de pensia mea daca va trebui sa mi-o platiti voi. Sunteti departe tare de ceea ce se numeste munca serioasa in care sa aduci "plus valoare" la ceea ce exista, daca voi credeti ca toate lucrurile se fac din spatele unui computer.

 4. Anonymous 5 Aprilie 2011 at 21:12 Permalink

  Totodata fara educatie si cultura nu veti stii ce sa alegeti din multitudinea de informatii pe care era digitala o ofera. Nu tot ce zboara se mananca, cum nu tot ce convine e si bun!

 5. Ioana 5 Aprilie 2011 at 21:31 Permalink

  total de acord cu cine a scris aici deasupra. O sa ajung sa imi fie frica sa apelez la un arhitect roman, la un doctor roman etc.
  Acuma a cazut lumina in cateva cartiere si v-a luat cu panica.Iar prin exprimarea ta te contrazici singur, apropo. Te-a suparat vreun profesor ca ti-a confiscat telefonu sau care-i treaba cu "Dinozaurii". Dintr-o discutie de 10 minute cu unul dintre ei invat de 1000 de ori mai multe decat as invata din cateva ore de discutie cu tine. Nu mai critica profesorii pentru ca da, internetul ne distruge. ne distruge in primul rand viata sociala, din 1000 care ii ai tu pe facebook sau myspace sau ce site mai vrei tu, nu stiu daca cunosti 30..restul sunt virtuali.
  mai trist e ca ai followers 🙂

 6. moto_lady 9 Aprilie 2011 at 00:35 Permalink

  Ioana, nu-i iau apararea lui Kristofer, doar iti arat un alt punct de vedere: poate inveti multe dintr-o discutie cu un “Dinozaur”, dar iti si foloseste ce inveti?

  @Kristofer, demult n-ai mai avut un articol care sa-mi exprime asa de clar punctul de vedere. Si daca tot l-ai scris asa de bine, arata-l si lui Razvan. Sa-l citeasca o data, de doua ori…pana se prinde care-i treaba.


Lasa un comentariu