Razboi religios la Ghimes?

Joi, 9 Iunie 2011 | Bacau, stiri | 2 comentarii

Zeci de mii maghiari se vor aduna in acest weekend la Ghimes (jud. Bacau) pentru participa la celebra manifestatie anuala prilejuita de sabratoarea Rusaliilor. Vor scanda lozinci pro-autonomie, pro-Tinutul Secuiesc, pro-Ungaria. Fara vrajeala, maghiarii au dat dovada in anii trecut de disciplina si de buna educatie. Sunt sigur ca asa se va intampla si in acest an.

Imi relatau deunazi cativa prieteni care au fost prezenti in anii trecuti la manifestare ca maghiarii pastreaza curatenia si ca realmente nu ai ce strange dupa ei, ca si cum nu ar fi fost acolo. E lucru mare sa auzi acest lucru.

In alta ordine de idei, abia astept evenimentele ce vor avea loc la Ghimes in acest an. De ce? Ei bine, Biserica Ortodoxa s-a gandit sa organizeze o contra-manifestatie care va consta intr-o slujba oficiata de P.S. Ioachim Bacauanul, chiar acolo, la Ghimes. IJJ Bacau a anuntat printr-un comunicat de presa ca la fata locului vor fi mobilizati sute de jandarmi care vor avea datoria de a mentine linistea in zona.

Subscriu la cele spuse de Razvan: se anunta o zi interesanta la Ghimes. Sa nu va uitati acasa rosiile, scuturile si armele (daca aveti).

2 comentarii la “Razboi religios la Ghimes?”

  1. hmmm 9 Iunie 2011 at 06:14 Permalink

    Maghiari pastreaza curatenia yey!! hai sa le dam tinutul secuiesc nu? ca sunt educati si disciplinati, nu ca romanii nostri.. Oare le iei apararea maghiarilor kristofer?

  2. Poseidon 9 Iunie 2011 at 15:48 Permalink

    Ungurii sunt niste prefacuti care nu stiu decat sa “cerseasca” autonomie, referior la unguri si Transilvania , am gasit pe youtube zilele trecute “a fost odata in Transilvania” – merita vazut pentru “cultura generala”.


Lasa un comentariu