Răzmerița mea la adresa aranjamentelor care se pregătesc pentru alegerile din CNE

Sambata, 18 Ianuarie 2014 | Pareri personale | 2 comentarii

Primul articol de anul acesta publicat de mine pe Adevărul este despre Consiliul Național al Elevilor. Am făcut o radiografie a structurii ce reprezintă elevii din România, în lumina Adunării Generale de la Brașov (3-7 februarie). Evenimentul va prilejui, printre altele, alegerea unei noi conduceri, iar asupra procesului electoral planează fel de fel de suspiciuni care, mai devreme sau mai târziu, trebuiau supuse dezbaterii.

ArticolulCine va prelua conducerea Consiliului Naţional al Elevilor la Adunarea Generală de la Braşov?
… și câteva comentarii:

Sunt senior al Consiliului elevilor (absolvent, alumnus, spuneți-mi cum doriți) și mă doare să văd că structura care m-a format și care mi-a oferit atâtea oportunități în timpul liceului e pe cale să își aleagă liderii la nivel național în urma unor jocuri de culise, în urma unor aranjamente și “moșteniri de tron” pe care le întâlnim uneori în politica mare. Pur și simplu nu pot să stau și să privesc de pe margine, știind că am puterea și resursele necesare pentru a dejuca aceste planuri, deloc compatibile cu spiritul și valorile pe care liderii de mâine ar trebui să le îmbrățișeze.

Imediat după ce am publicat articolul pe Adevărul.ro, pe grupul CNE a început măcelul. Am primit multe like-uri, dar și câteva comentarii acide la adresa mea. Cei vizați s-au simțit cu musca pe căciulă și și-au pus secunzii să mă atace personal. Adevărul doare, iar cei vizați stau ascunși în păpușoi și cu mâna pe telefoane. Am venit cu explicații și cu argumente, dar și cu o bucățică din ceea ce eu numesc “aranjamentul de la Brașov”. Acolo va fi Adunarea Generală a CNE, iar actualii lideri ai elevilor au de gând să o bifeze cu ușile închise. De parcă ei nu ar reprezenta peste 3 milioane de elevi care au tot dreptul să știe tot ce se discută și se întâmplă acolo! N-o să le meargă.

Alegeri-la-CN-Vasile-Alecsandri-Bacau-6

Adunarea Generală a CNE trebuie să fie publică, iar la alegeri trebuie să fie cel puțin doi-trei candidați pe fiecare dintre cele 3 funcții de conducere! Asta pentru sănătatea democrației din interiorul organizației. Până la ora asta, pe Wedu.ro nu a fost depusă nicio candidatură. De ce? Pentru că se dorește candidat unic? Pentru că Iulia Miron, actualul președinte CNE, a făcut și face tot ce îi stă în putință ca să îi descurajeze pe cei care vor să candideze împotriva celui pe care vrea să îl ungă în funcția de președinte? Pentru că ANOSR vrea în continuare ca fiecare poziție publică a CNE să fie identică cu a lor?

Sunt multe lucruri de spus, de arătat și de dovedit. Nu am nimic de pierdut dacă spun lucrurilor pe nume. Consiliul Național al Elevilor nu este al lor, al grupului de la Cluj, ci al elevilor din toată țara.

Îi îndemn pe toți președinții de consilii județene și consilii regionale ale elevilor să candideze și să nu se lase intimidați de presiunile celor care vor să controleze viitorul celei mai mari organizații de tineret din România!

P.S.: Prin demersul meu nu discreditez structura în care și pentru care am muncit 2 ani de zile, ci încerc să o salvez de practici nedemocratice și de moștenirile de funcții.

alegeri cse saligny bacau kristofer

 

foto via Ioanee Nu

2 comentarii la “Răzmerița mea la adresa aranjamentelor care se pregătesc pentru alegerile din CNE”

  1. 007 19 Ianuarie 2014 at 00:14 Permalink

    FORȚĂ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. 0732 19 Ianuarie 2014 at 13:59 Permalink

    Felicitari ! Cineva spune adevarul pe fata! Respect


Lasa un comentariu