Recapitulare administrativă – 16 noiembrie 2022

Miercuri, 16 Noiembrie 2022 | Bacau | Comenteaza

1. Rundă de negociere cu Transport Public SA pentru cumpărarea acțiunilor societății astfel încât să devină operator deținut de municipalitate. Discuțiile avansează, deschidere există de ambele părți, iar membrii comisiei urmează mandatul și discuțiile din Consiliul Local.

2. Am condus ședința de Consiliu Local pe care am convocat-o de îndată alături de independentul Dorin Chirilescu pentru apărarea în instanță a stimulentului financiar pentru nou-născuți. Vot pentru, deci Consiliul Local va avea avocat propriu în instanță.

3. Sesiune de audiențe cu discuții despre situația patrimonială a unor imobile, despre aplicarea Regulamentului Local de Arhitectură și Estetică Urbană, despre felul în care anumite supermarketuri își desfășoară activitatea în interiorul cartierelor, dar și despre ceea ce rămâne în urma lucrărilor la proiectul de modernizare a iluminatului public. Toate problemele au câteva cauze comune: management deficitar la vârful instituției, proasta împărțire a atribuițiilor, lipsa monitorizării contractelor etc.

4. Am finalizat un proiect pe care îl voi depune până la finalul săptămânii pentru încurajarea practicării sportului de masă în municipiul Bacău. Detalii suplimentare în zilele următoare.

cristian ghinghes presedinte consiliul local

Lasa un comentariu