Recomandare de weekend: Regala Muzicală la Zilele Alumni Ferdinand

Vineri, 12 Iulie 2019 | Bacau | Comenteaza

Chiar dacă nu sunteți absolvenți de Ferdinand ori părinți de-ai acestora, vă recomand tuturor să trageți o fugă mâine și poimâine, 13-14 iulie, la Colegiul Național “Ferdinand I”, unde în curtea liceului va avea loc Regala Muzicală, simultan cu Zilele Alumni Ferdinand. Iar dacă vremea va fi nefavorabilă, să știți că distracția nu va fi anulată, ci pur și simplu se mută la Ateneu.

Vor urca pe scenă elevi și absolvenți de-ai colegiului, invitați speciali, copii talentați din Bacău ce merită susținuți indiferent de instituția de învățământ de proveniență, dar și artiști cunoscuți precum Dael Damșa, Gilmaro, Andrei Cerbu, Karma, Mircea Vanca sau Krypton.

Așadar, două seri frumoase de vară, puse la cale de Asociația Absolvenților din Ferdinand, organizație care s-a înființat în 2013 și care, în acești 6 ani, a sprijinit și stimulat performanța școlară și extrașcolară a elevilor și profesorilor colegiului. Au atras sponsori, au obținut tot felul de finanțări nerambursabile, au facilitat realizarea primului club de robotică din oraș, au pus bazele unui laborator de cercetare în domeniul microbiologiei și în general au pus umărul decisiv la evoluția elevilor liceului în ultimii ani. Până la urmă, ei contează, beneficiarii finali. Nu în ultimul rând, ReGala Ferdinand a devenit deja o tradiție. În plus, nu e un secret că CN Ferdinand se poate lăuda cu faptul că este unul dintre cele mai transparente licee din țară, lucru recunoscut inclusiv recent la Premiile Școli Curate de anul acesta.

Intrarea va fi liberă, însă chiar vă rog, dacă aveți posibilitatea, să dați atenție urnei pentru donații, banii strânși urmând a fi folosiți în beneficiul elevilor din colegiu. Iar dacă aveți o posibilitate și mai mare, ca să-i spun așa, să urmați exemplul celor de la Aqua Carpatica, devenind sponsori ai inițiativelor educaționale ale asociației.

Eu nu știu cu certitudine dacă ajung la eveniment, dar cu siguranță voi sprijini asociația în activitățile sale.

zilele alumni ferdinand regala muzicala ferdinand

Tags:

Lasa un comentariu