Să (re)deschidem terenurile de sport de la școlile și liceele din Bacău!

Joi, 20 Iulie 2017 | Bacau, Initiative personale | 3 comentarii

La nici 2 ani de la finalizare proiectului “Lăsați-ne să batem mingea”, pe care l-am desfășurat împreună cu Asociația Elevilor din Bacău (AEBc) și prin care am reușit să deschidem porțile multor terenuri de sport din curțile școlilor și liceelor băcăuane, sunt surprins să constat astăzi că legea și implicit nevoile tinerilor din oraș sunt din nou puse între paranteze.

Ieri, împreună cu niște amici de-ai mei, studenți și ei, ne-am pus în gând să jucăm niște minifotbal. Cum la CNVA programul afișat era pe terminate, am încercat să ne exercităm dreptul de a folosi terenul amenajat în incinta Colegiului Tehnic “Anghel Saligny”. În primă fază, paznicul nici n-a vrut să audă de intenția noastră, însă pe urmă a dat din umeri și ne-a trimis la direcțiune. Care, evident, nu era acolo. Cheile îi erau atârnate de gât și sunt aproape sigur că el ne-ar fi lăsat pe teren, dar ne-a dat de înțeles că ordinele “de sus” erau clare: să nu permită nimănui accesul fără permisiunea conducerii liceului.

Cazuri asemănătoare mi-au tot fost semnalate în ultimele săptămâni cu privire la terenurile de sport ale mai multor instituții de învățamânt din oraș, motiv pentru care am luat decizia de a organiza cea de-a doua ediție a proiectului din 2015 ca să asigurăm aplicarea HCL 172/2009.

Vă reamintesc faptul că Hotărârea de Consiliu Local nr. 172 din 29 mai 2009 oferă elevilor și studenților dreptul de a avea acces la bazele sportive din curtea unităților școlare din municipiul Bacău, în afara orelor de program, pe baza carnetului de elev/student vizat la zi, indiferent dacă învață sau nu în unitatea respectivă de învățământ. Tocmai v-am citat alineatul a din articolul 1 al hotărârii.

Îi invit pe elevii și studenții din Bacău ce vor să se implice în acest proiect alături de mine, în drumurile pe care le vom face la școlile și liceele băcăune pentru a încerca să batem mingea și totodată să identificăm instituțiile de învățământ care nu respectă hotărârea Consiliului Local. Așadar, aștept voluntari! :)

lasati ne sa batem mingea ghinghes

3 comentarii la “Să (re)deschidem terenurile de sport de la școlile și liceele din Bacău!”

 1. Andrei 21 Iulie 2017 at 12:22 Permalink

  I’m in! Ti-am lasat e-mail 😉

 2. Lupancu Andra 22 Iulie 2017 at 18:01 Permalink

  Kristofer,
  Te-au auzit si cei din Cornisa, de la scoala 10.
  Daca trebuie facute alte trebi, scrie-mi in mail.
  Multumesc ca existi!
  Andra Lupancu


Lasa un comentariu