Regenerarea industriala a Romaniei

Duminica, 2 Octombrie 2011 | Bacau, stiri | Comenteaza

Titlul este random si se refera la un forum care va avea loc in perioada 7-9 octombrie 2011 la Bacau, nicidecum la actiunea in sine. Industria Romaniei este undeva sub pamant, acest lucru fiind de fapt temelia situatiei economice precare din tarisoara noastra. Forumul Regenerarea industriala a Romaniei este organizat de catre Platforma Europeana de Dezvoltare in cooperare cu Departamentul pentru Afaceri Europene si va reuni reprezentanti ai mediului de afaceri, politic si academic, ai societatii civile, ONG-uri si lideri de opinie din tara si strainatate.

Printre speakerii invitati se numara Leonard Orban -ministrul afacerilor europene, Valerian Vreme – ministrul comunicatiilor si societatii informationale, reprezentanti de seama ai diplomatiilor Poloniei si Bulgariei, profesori universitari, Romeo Stavarache – primarul mun. Bacau, membri ai Parlamentului European, consultanti, etc.

Prin acest eveniment, Platforma Europeana de Dezvoltare aduce in atentie necesitatea dezvoltarii industriale a Romaniei in vederea atenuarii efectelor negative ale actualei crizei economice. “Romania are nevoie de capital care sa fie orientat catre domenii industriale cu potential competitiv cert, catre o agricultura de inalt randament si infrastructura. Reuniunea organizata de Platforma Europeana de Dezvoltare urmareste sa faciliteze dialogul intre grupuri de afaceri autohtone si straine care sa se concretizeze intr-o crestere a investitiilor de buna calitate in economia romaneasca”, afirma domnul Daniel Daianu, Presedintele Platformei Europene de Dezvoltare.

Forumul “Regenerarea Industriala a Romaniei” se inscrie in paleta de manifestari internationale ale Platformei Europene de dezvoltare, singura arena de dezbatere din Romania recunoscuta in Parlamentul European, care are ca scop sprijinirea companiilor romanesti pentru afirmarea in spatiul european si atragerea investitiilor necesare. Programul evenimentului se desfasoara in 2 sesiuni principale de analiza si dezbatare economica, urmate de concluzii.

Lasa un comentariu