Regionalizare? Intr-un an?

Sambata, 11 Iunie 2011 | Pareri personale | 4 comentarii

Bravul nostru presedinte Traian Basescu a declarat ieri intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, foarte relaxat si extrem de zambitor, ca reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei se poate realiza pana la alegerile locale din 2012.

Ce ma intriga pe mine, si nu numai, este faptul ca vor sa reorganizeze si sa comaseze judetele fara modificarea Constitutiei, pastrand denumirea de judete, astfel nemaifiind necesar votul romanilor. Mai mult de atat, Legea 2, ca despre ea vorbim, va trece de Parlament printr-o simpla asumare de raspundere, si nu prin vot. Pai bun. Adica voi, alesi de mine prin vot democratic, reorganizati teritoriul tarii mele fara sa fiu eu de acord si nerespectand Constitutia? Cine va credeti voi?

In alta ordine de idei, stiti ce inseamna regionalizarea? Cele 41 de judete actuale vor fi comasate in 8 judete/regiuni mari si late, acestea urmand sa aiba fiecare cate o capitala regionala. De asemenea, regionalizarea inseamna schimbarea tuturor documentelor personale, deci costuri ridicate pentru fiecare cetatean in parte (cateva milioane bune). Vom fi nevoiti sa schimbam tot: buletin, permis, pasaport, certificatul de nastere, de casatorie, absolut tot.

Evident, asta se va face in timp deoarece va exista o perioada de tranzitie, insa este de-a dreptul nebunesc sa spui ca la alegerile din 2012 vom vota pe sistemul noii organizari teritoriale.

4 comentarii la “Regionalizare? Intr-un an?”

 1. ady_95 11 Iunie 2011 at 06:24 Permalink

  astia nu stiu ce sa mai faca pentru a vinde tara… pe bune…

 2. George 11 Iunie 2011 at 14:25 Permalink

  Ii trebuie statului bani, ca deh…pentru buletin-bani,pentru carnet-bani,numere la masini- mai multi bani si tot asa…
  Jaf la drumul mare 😐

 3. Apicultura 12 Iunie 2011 at 04:41 Permalink

  Oricum acum scade taxele de inmatriculare ;)) dar ne baga ei altele mai mari si mai late..:|

 4. Andrei 12 Iunie 2011 at 10:41 Permalink

  “Adica voi, alesi de mine prin vot… ”
  Bai 18 ani abia impliniti, tu ai fost la vot?…eu zic sa rectifici! 😉


Lasa un comentariu