Pe ministrul Marius Dunca de la Tineret și Sport nu-l întreabă nimeni nimic?

Miercuri, 11 Octombrie 2017 | Politica, Tineret | 1 comentariu

Se vorbește mult zilele acestea despre miniștrii care trebuie să plece și cei care trebuie să rămână în Guvernul Tudose, însă nimeni nu se uită la domeniile de resort ce sunt tratate ca fiind secundare. Din păcate, două dintre ele sunt tineretul și sportul.

Astfel, după jumătate de an de pauză, am revenit astăzi pe Adevarul.ro cu un articol în care aduc în discuție activitatea actualului ministru al Tineretului și Sportului, Marius Dunca.

Da, acel Dunca ce se fotografiază de dimineață până seara cu sportivii care înregistrează fel de fel de performanțe (de parcă acest politician ar avea vreun merit pentru obținerea lor) și care a venit prin luna martie în Bacău ca să nimic. Pentru că asta înseamnă acel “protocol de colaborare” pentru Capitala Tineretului semnat de către primar și ministru: un mare nimic.

Lăsând trecutul în urmă, acum trebuie să ne uităm la activitatea ministrului Dunca. Suntem mulţumiţi de ea? Zecile de apariţii în care laudă diverşi sportivi merituoşi sunt suficiente? Dar măsurile din sfântul Program de guvernare de la capitolul sport şi tineret – au fost ele îndeplinite sau măcar atacate de domnul Dunca? Evident că nu.

Nici măcar iniţiativele lăsate cumva „la cheie“ de tehnocraţi nu au fost concretizate, iar acum mă refer la Legea Tineretului (menită să completeze şi să actualizeze Legea Tinerilor nr. 350/2006) şi la adoptarea unui plan de acţiune concret, cu bugete şi termene limită, în vederea aplicării Strategiei Naţionale în domeniul politicii de tineret 2015-2020. De descentralizarea din sport şi tineret nici nu mai vorbesc!

Continuarea articolului, pe Adevarul.ro: Nu cumva şi ministrul Dunca de la Tineret şi Sport merită remaniat?

P.S.: textul a fost preluat în această seară și de România Curată.

marius dunca gabriel petrea

Marius Dunca și Gabriel Petrea, la Congresul TSD din 2013

1 comentariu la “Pe ministrul Marius Dunca de la Tineret și Sport nu-l întreabă nimeni nimic?”

  1. Andu 11 Octombrie 2017 at 21:43 Permalink

    ‘ai revenit pe Adevarul’ – adica te-au reactivat baietii? 😀 😀 😀
    (intrebare retorica of course)


Lasa un comentariu