Reparăm ce a stricat administrația Necula: reglementările urbanistice pentru parcări

Marti, 24 Noiembrie 2020 | Initiative personale | 3 comentarii

După ce am publicat Registrul spațiilor verzi, reparăm încă o greșeală majoră a administrației Necula, care a micșorat cu 33% numărul de locuri de parcare necesare pentru fiecare bloc nou care s-a ridicat din 2016 și până în prezent în municipiul Bacău.

În ședința de vineri, împreună cu primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu propunem tuturor consilierilor locali un proiect de hotărâre pentru revenirea la reglementările inițiale ale Regulamentului Local de Urbanism în ceea ce privește locurile de parcare pentru construcțiile noi de locuințe: 1,5/apartament și spațiu de depozitare pentru 2 biciclete/locuință (față de 1 loc /apartament atât pentru mașini, cât și pentru biciclete, cum anapoda este începând din 2016).

Respectivele modificări din 29 decembrie 2016, realizate fără nicio dezbatere publică sau vreun argument de ordin tehnic (totul a fost pur economic, cu dedicație pentru anumiți rechini imobiliari), au perpetuat deficitul de locuri de parcare din municipiul Bacău, scos în evidență de Politica de parcare din municipiului Bacău, aprobată prin HCL 518/2018. Cel mai mare deficit de locuri de parcare apare în zonele rezidențiale, cu un deficit mediu de 1.000 de locuri de parcare/cartier.

Așa cum am arătat în expunerea de motive, până la demararea proiectului de management al parcărilor și realizarea de noi locuri de parcare, se impune o stopare a perpetuării deficitului de locuri de parcare apărut în special în ultimii ani odată cu avântul imobiliar.

P.S.: culmea e că inițiatorul scriptic al acestei inepții a fost, la acea vreme, ex-viceprimarul pe care în campanie l-ați auzit defilând cu tema parcărilor rezidențiale. Are ocazia vineri să își repare greșeala din 2016.

LOC PARCARE copy

3 comentarii la “Reparăm ce a stricat administrația Necula: reglementările urbanistice pentru parcări”

 1. Kros 26 Noiembrie 2020 at 11:08 Permalink

  Vedeti ca aveti deja o luna si nu se vede nici-un plus fata de vechea administratie.Stiu,este putin timp o luna,dar la curatenie trebuie sa se vada imediat.Lasati treaba cu virus-ul.Ala isi va face de cap si se va termina.Disciplina este o treaba de durata si daca se incepe mai repede va fi mai bine pentru oras.

 2. LUCIA 29 Noiembrie 2020 at 11:44 Permalink

  Domnule Viceprimar,

  M-am uitat de curiozitate prin fisele Registrului spatiilor verzi (publicat pe siteul https://municipiulbacau.ro/).Nu am reusit sa gasesc fisa referitoare la Parcul Cancicov.Am gasit Parcul Trandafirilor,Parcul Nord,Parcul Catedralei si ma asteptam sa gasesc si Parcul Cancicov langa acestea.M-am uitat de mai multe ori(intrucat am niste probleme de vedere)si n-am reusit sa gasesc.Am gasit niste fise referitoare la Insula De Agrement sub denumirea de Parc Agrement dar nu am reusit sa gasesc fisele referitoare la Parcul Cancicov.Am cautat in Opis si acolo figureaza Parcul Cancicov parca la fisa numarul 450.

  Poate ne lamuresc angajatii din subordinea dumneavoastra.Ei stiu cel mai bine daca se mai “lucreaza” la Parcul Cancicov.

  • Kristofer 29 Noiembrie 2020 at 23:01 Permalink

   Întreb miercuri și lămurim. Mulțumesc pentru atenționare!


Lasa un comentariu