Revista Ciao îmi plagiază articolele de pe Urban.ro

Marti, 14 Martie 2017 | internet, stiri | 1 comentariu

Fără să exagerez sau să par lipsit de modestie, sunt și am rămas unul dintre puținii bloggeri/redactori din România pe nișa de muzică electronică. Iar când spun muzică electronică nu mă refer la comercialismele de la radio, ci la genurile house, trance, progressive house etc.

Scriu de mai bine de 5 ani la Urban.ro (ca job part-time), particip la cele mai importante evenimente dance, le recenzez și prezint noutăți din muzica electronică, fie că este vorba de piese/albume/videoclipuri noi, fie de știri în acest domeniu. Dar mulți dintre voi știți aceste lucruri, căci nu de puține ori am scris pe blog despre pasiunea mea pentru muzica electronică, în special pentru muzica trance. Înainte de a deveni redactor la Urban.ro, piesele noi le prezentam aici.

Cum Urban.ro a rămas unul dintre puținele site-uri de muzică axate pe conținut muzical și mai puțin pe tabloisme, majoritatea informațiilor relevante despre românii care au succes peste hotare în muzica electronică sunt de găsit în articolele noastre. Așadar, avem interviuri, știri despre noile release-uri, casele de discuri la care lansează, cu cine colaborează, pe unde mai concertează/mixează etc.

Chiar mă bucur atunci când cineva îmi apreciază munca și îmi preia cuvintele cu bun simț și cu indicarea sursei, dar ce fac cei de la revista Ciao e de-a dreptul penibil pentru ei și revoltător pentru mine. Au compilat și nu scris un articol despre Adina Butar (un nume destul de frecvent în materialele mele de pe Urban.ro), furând fraze din diverse locuri. Dacă unele sunt luate de pe site-ul Antenei 1, altele sunt copy-paste dintr-un articol publicat recent de mine pe Urban.ro:

Screen Shot 2017-03-14 at 14.51.50

Deasupra fotografiei, cei de la Ciao au emis o informație falsă. De fapt, mai multe. Nici să fure nu știu. Unu, Dakota este numele proiectului deep al lui Markus Schulz, nu titulatura pe care o poartă viitorul album. Doi, albumul încă nu a fost lansat, ci doar a fost anunțat. Mota-Mota, piesa recenzată de mine în articolul din care mi-ați furat fraza, este primul extras pe single de pe acest album. Apropo, materialul se va numi “The Nine Skies”.

Sper că acum ați înțeles, dragi scriitori de tabloide! 🙂

P.S.: Dacă tot nu sunteți în stare să faceți research și să scrieți articole, măcar indicați sursa. Asta așa, ca să nu ne supărăm.

1 comentariu la “Revista Ciao îmi plagiază articolele de pe Urban.ro”

  1. Alisa 14 Martie 2017 at 15:39 Permalink

    vezi ca daca ii superi ti-i pui in cap si o sa trimita paparazzi dupa tine :))


Lasa un comentariu