Cam cât de limitați suntem? Cam cât o moschee!

Luni, 13 Iulie 2015 | Pareri personale | 3 comentarii

Unul dintre motivele pentru care am urmărit mai puțin posturile și site-urile de știri în ultima perioadă este dezbaterea xenofobă alimentată de diverși formatori de opinie privind construcția unei mari moschei în București.

În loc să văd aruncat măcar într-un colțișor al acestor materialele obtuze cuvântul “acceptare”, în sensul că publicului ar trebui să i se deschidă mintea și să i se spună că pe planeta asta există oameni cu diferite orientări politice și religioase, am constatat o trâmbițare deșanțată a extremismului religios și a terorismului. Pentru că, vezi Doamne (Allah, în cazul de față), căci așa ne-au spus filmele americane, în orice musulman există o doză de jihadism. Să nu cumva să le oferim zecilor de mii de musulmani din București prilejul de a-și construi propriul lăcaș de cult că vin aici cu miile și apoi ne aruncă în aer metroul neterminat!

Eu nu înțeleg cum poate un tânăr din România să scrie tot felul de scrisorici lacrimogine vizavi de felul în care românii sunt văzuți și tratați în țările din vestul Europei și în același timp să condamne construirea unei moschei în București, aplaudându-l pe Traian Băsescu și susținând împreună cu acesta ideea că musulmanii nu au ce căuta în Europa.

moschee istanbul

 foto via Istanbul – priveliște de la înălțime

Doi, ne tot plângem că românii sunt puși în aceeași oală cu rromii în lumea largă (nici aici nu văd problema deoarece am întâlnit mulți rromi de toată isprava), dar ne face mare plăcere ca aici, acasă la noi, să țipăm în gura mare că orice musulman e terorist. Ori ne place dubla măsură, ori suntem foarte proști și înghițim propaganda liberatorilor disperați după petrol.

Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanta, dar sa faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 6.000 de studenti musulmani. (…) Nu exista risc mai mare decat sa aduci studenti musulmani in tara.

Cuvintele de mai sus îi aparțin fostului președinte Traian Băsescu. Faza cea mai tare e că același Traian Băsescu a promis, în cadrul a două vizite oficiale făcute în Turcia în 2011 și 2014, că va face demersurile necesare ca România să pună la dispoziție terenuri în București pentru o moschee și un cimitir musulman. În schimb, președintele turc s-a angajat să asigure două terenuri destinate realizării unei biserici creștine românești și a unui cimitir în Istanbul pentru comunitatea românească din Turcia.

Să vă mai spun că pentru marea moschee din București statul român nu plătește niciun ban? Frumos, nu? Asta în timp ce noi băgăm sute de milioane de euro într-o Catedrală a Măntuirii Neamului, bani care puteau fi folosiți, de exemplu, pentru trimiterea la școală a zecilor de mii de copii ce provin din familii fără posibilități.

Afirmația cu studenții musulmani este oricum exagerată, însă hai să gândim ipotetic și să spunem că ar fi așa. Care e problema? Că Dumnezeul lor e Allah? Cum s-ar fi simțit tinerii noștri care merg la studii în Marea Britanie, Danemarca, Germania și care, ajunși acolo, ar fi auzit de la oficiali că “nu există risc mai mare decât să aduci studenți ortodocși în țară”? :)

istanbul 2012 (14)

foto via Istanbul 2012, partea a II-a

3 comentarii la “Cam cât de limitați suntem? Cam cât o moschee!”

 1. Madalin Blidaru 13 Iulie 2015 at 19:20 Permalink

  E mai complicat. In Caucaz, ai celule ISIS active. Majoritatea luptatorilor islamisti trec prin Turcia in momentul in care ajung in Iraq si Siria. Erdogan nu prea sustine kurzii din Siria, dand mana libera avansului ISIS prin Orientul Mijlociu si, mai mult, islamizeaza in mod continuu tara.

  Romania are, intr-adevar, o comunitate mic, dar e dovedit stiintific ca cele mai bune locuri de diseminat fundamentalism sunt prin intermediul institutiilor religioase care incearca sa fie si lacas de cult si institutie de invatamant, exact cazul propus.

  Apoi, Romania se afla unde se afla… si inca e prin putinele state care nu au fost lovite intr-o forma sau alta de activitate terorista importanta (e drept ca a prins SRI cativa plimbandu-se pe-aici), dar cred ca trebuie sa multumim si lui Daniel pentru ca Romania este o oaza de liniste sau… pentru ca asa pare.

 2. sceptik 28 Iulie 2015 at 18:57 Permalink

  http://paulghitiu2009.blogspot.fr/2015/07/mega-moscheea-se-pregateste-islamizarea.html

  http://paulghitiu2009.blogspot.fr/2015/01/califatul-europei-de-vest-i.html

  http://paulghitiu2009.blogspot.fr/2015/01/califatul-europei-de-vest-ii-imigratie.html

  « Back to Sent Mail

  ‹ Newer 2 of about 80 Older ›
  Collapse all messages Collapse all Print conversation Print Open conversation in new window New window
  cumplit! prigoane si viitor sumbru Inbox
  Add star Justus Mon, Jul 27, 2015 at 10:13 PM
  To: casavantului@gmail.com, adriean_popa@yahoo.com, credintaortodoxa@yahoo.com, claudiu.tarziu@gmail.com
  Bcc: nicolae_hurjui@yahoo.com, abc_iustin@yahoo.com
  Reply | Reply to all | Forward | Print | Delete | Show original
  templu satanic inaugurat in Detroit

  http://www.rt.com/usa/310781-satanic-temple-detroit-unveiled/

  o lista a locurilor in care crestinismul este atacat

  http://endoftheamericandream.com/archives/the-persecution-of-christians-is-intensifying-as-anti-christian-hatred-sweeps-the-entire-world

  de notat vandalizarea de catre imigrantii musulmani a statuilor si
  simbolurilor religioase in Italia si nu numai! Asta apropos si de
  foarte bunele articole ale lui Paul Ghitiu pe tema asta!

  din pacate nu am timp sa le traduc, ar trebui popularizate ca sa vada
  toti habaucii pericolul musulman si satanist. Nu sunt doare simple
  drepturi ce invoca astia, e prigoana si nimeni nu vede! Prosti mai
  suntem.

 3. traian 2 18 August 2015 at 21:08 Permalink

  Cristian, tu vrei ca romanii sa accepte o moschee atat timp cat nu accepta si inca sunt xenofobi cu religiile “protestante”. Mai e mult pana sa existe o gandire bazata pe respect cum iti doresti, eu si multi altii


Lasa un comentariu