Ghici ce! Romania nu se afla “undeva in Balcani”

Vineri, 30 Septembrie 2011 | Pareri personale | 8 comentarii

Maretii analisti politici care se perinda pe la talk show-uri folosesc in propozitiile lor multe clisee, multe dintre acestea fiind false. Analizele lor cuprind si constructii de genul “in zona noastra, a Balcanilor“. “Hitmaker”-ul Puya spune si el si le baga pustanilor in cap, prin piesele sale, ca Romania se afla in Balcani. Mama ma-sii de geografie! Sigur nu confundati Carpatii romanesti cu Balcanii bulgarilor si ai sarbilor?

O discutie uzuala cu profesorul de geografie mi-a adus aminte de aceasta greseala penibila a oamenilor care, vezi Doamne, incearca sa se exprime cat mai pretentios si elevat. Spatiul balcanic este la sud de Dunare! Cand vorbesti de Rromania, cultura generala (daca o ai) te trimite la “spatiul carpatic”.

Promit ca voi fi prezent la urmatorul eveniment pe care il va avea Puya in Bacau cu un tricou inscriptionat cu mesajul “Romania nu este in Balcani!”. Ii invit si pe ceilalti bloggeri sa mi se alature. CC Contrasens, Catalin Bejan, Ionut Avram, Marius Sescu, Cristi Juverdeanu, George, Florin, Amalia, Laura, dar si altii care sa ii comunice lui Puya ca nu se afla in Balcani.

PS: V-am atasat o fotografie cu Transfagarasanul. Nu de alta, dar poate va aduceti aminte de Carpati.

8 comentarii la “Ghici ce! Romania nu se afla “undeva in Balcani””

 1. Marius Sescu 30 Septembrie 2011 at 12:26 Permalink

  Dacă faci tu tricourile inscripționate eu vin :).

 2. Edith 30 Septembrie 2011 at 13:42 Permalink

  you spelled Romania wrong

 3. Mihai Costi 30 Septembrie 2011 at 14:32 Permalink

  1.O sa fac si eu asta :))
  2.Ai scris Rromania in loc de Romania.

 4. Cristi 30 Septembrie 2011 at 21:50 Permalink

  Geografic nu suntem in Balcani, social, economic si mai ales din punctul de vedere al mentalitatii colective insa da. Nu cred ca vreun investitor strain priveste Romania bazat pe geografie, adica ne pune la loc cu Ungaria si Polonia, in aceeasi oala cu Bulgaria sau Serbia suntem pusi de mult mai multe ori.

 5. tudor.c 1 Octombrie 2011 at 01:07 Permalink

  Dictionarul Enciclopedic, Editura Enciclopedica, primul volum, literele A-C: litera B, Balcanica,Peninsula: din punct de vedere geografic Romania se afla printre tarile balcanice.

 6. valeria 1 Octombrie 2011 at 09:12 Permalink

  kristofer , ia-ti si tu un nume , draga 🙂

 7. rusu 1 Octombrie 2011 at 11:43 Permalink

  poti considera dobrogea ca parte a balcanilor

 8. Anonymous 2 Octombrie 2011 at 14:24 Permalink

  e vorba de peninsula balcanica ……


Lasa un comentariu