Romanian Rescue Association Bacau are nevoie de ajutor

Vineri, 19 Februarie 2010 | Bacau, stiri | 14 comentarii

RRA este o asociatie non-guvernamentala cu scop caritabil, non-profit, pentru ajutorarea persoanelor aflate in dificultate. Conform studiilor de specialitate, atat in cazul dezastrelor cat si in activitatile de salvare de zi cu zi, fortele profesioniste nu beneficiaza de ajutorul ONG-urile calificate in acordarea de prim-ajutor si salvarea victimelor. Exceptii fac cateva organizatii non-guvernamentale din Romania care, din lipsa de fonduri, intrerup activitatea sau nu pot lua parte la diverse actiuni. RRA isi propune sa ajute fortele profesioniste (SMURD, Servicii de ambulanta, Pompieri, Protectie civila, Jandarmerie, Politie, Serviciul Salvamar si Serviciul Salvamont) prin mijloacele asociatiei, respectiv personal, tehnica de interventie si fonduri necesare achizitionarii de alimente in cazul dezastrelor pentru ajutorarea sinistratilor.

Asociatia are desfasurate pe teritoriul Romaniei 17 filiale si 18 formatiuni judetene de interventie la dezastre. Una dintre ele se afla la Bacau.

Romanian Rescue Association a infiintat o noua filiala in judetul Bacau care este coordonatoare pe intreg teritoriul Moldovei, drept dovada a inceput un proiect pentru tinerii bacauani. Acest proiect se numeste “Learn how to save a life” si a debutat de pe data de 10 februarie 2010 in Colegiul National “Gheorghe Vranceanu” si are ca tinta 3 licee din Bacau plus 2 scoli generale. Actiunea are ca scop pregatirea elevilor in caz de dezastre (incendii, cutremure, etc.), dar si initierea voluntarilor pentru viitoarele cariere.

Romanian Rescue Association filiala Bacau este acum intr-un mare impas, ea avand nevoie de un buget pe care in momentul de fata il poate detine doar cu ajutorul sponsorilor si donatiilor facute de catre populatia bacauana. Banii vor fi folositi pentru achizitionarea de targi, truse profesionale de prim ajutor, dar mai important de atat, echipamentul voluntarilor care in momentul de fata nu exista. Romanian Rescue Association (RRA) Bacau spera ca i se vor alatura cei care cred in ei si ca vor reusi sa obtina acei bani fara de care nu ar putea sa isi continuie activitatea.

Iata ce a declarat Madalin Herman, Coordonator Dep. Medical si Presedinte Romanian Rescue Association filiala Bacau pentru kristofer93.com:
Sunt in acesta Organizatie de circa 1 an, iar in acest an am trait clipe frumoase alaturi de voluntarii din intreaga tara. Noi suntem in primul rand o familie unita ce vrea sa ajute comunitatea in care locuim, lucru care, din cate vad, este foarte dificil din cauza starii financiare. Toti suntem voluntari si avem ani de voluntariat in alte ONG-uri pe profile asemanatoare si pentru mine Romanian Rescue Association nu este doar un ONG, ci este familia mea. Ma lupt pentru voluntarii mei ca sa le pot asigura materiale profesionale pentru un prim ajutor mult mai professional, dar si pentru uniforme sau echipamente de care avem mare nevoie.

Persoanele care doresc sa ajute filiala Bacau a RRA sunt rugati sa lase un comentariu, sa trimita un mail la rra_bacau@yahoo.com sau sa sune la numarul de telefon 0756 691 650. Persoana de contact este Madalin Herman.

Jos sunt cateva fotografii de la activitatile RRA.
Sursa foto: Romanian Rescue Association Bacau
14 comentarii la “Romanian Rescue Association Bacau are nevoie de ajutor”

 1. Herman Madalin 19 Februarie 2010 at 10:33 Permalink

  Multumesc cristi pentru tot ceea ce faci pentru noi dar si voluntarilor care lupta pentru aceasta cauza…www.rescue-team.ro

 2. tudor 19 Februarie 2010 at 16:49 Permalink

  "populatia bacauana"= populatie migratoare aparuta in jurul secolelor XII-X i. Hr. Chiar nu se poate sa ne exprimam corect?!?!

 3. kristofer93 19 Februarie 2010 at 16:58 Permalink

  Citez din DEX:
  POPULÁȚIE = Totalitatea locuitorilor unei țări, ai unei regiuni, ai unui oraș etc.

 4. Anonymous 19 Februarie 2010 at 21:39 Permalink

  nu e filiala pe toata moldova ca mai esti si in iasi..abureli:-@

 5. Herman Madalin 19 Februarie 2010 at 22:15 Permalink

  draga anonim filiala de ROMANIAN RESCUE ASSOCIATION NU EXISTA IN IASI ASA CA TE ROG FRUMOS SA NUMAI FABULEZI…

 6. Codrin 20 Februarie 2010 at 09:26 Permalink

  @Herman Madalin

  Totusi, pe site-ul vostru aveti trecuta si filiala de Iasi. In dreapta, la vot.

 7. Anonymous 20 Februarie 2010 at 20:48 Permalink

  Multumim Kristopher pt ce ai zis despre noi si nu inteleg de ce simt nevoia unii oameni sa vorbeasca fara sa se documenteze

 8. Herman Madalin 20 Februarie 2010 at 20:49 Permalink

  da exista nu neg acest lucru dar intreaba prietene inainte,sa iti explic,SCRIE FILIALA IASI LA VOT DEOARECE FILIALA ESTE IN CURS DE FORMARE! EA PE ACTE EXISTA EXISTA SI VOLUNTARI MULTI CHIAR SI SUNT STUDENTI LA MEDICINA DAR NU AU UN PRESEDINTE SI UN VICE ceea ce tu nu ai cum sa stii..de aceea poate ma repet INTREABA INAINTE SA SCRII UNELE ABERATII

 9. Anonymous 20 Februarie 2010 at 21:20 Permalink

  aberatii scrii tu omule

 10. Anonymous 20 Februarie 2010 at 21:34 Permalink

  Anonim tu ai chef de cearta sau ce? Chiar te plictisesti asa tare? Dupa ce ca scrii prostii mai si comentezi dupa. Nici decenta sa iti ceri scuze nu ai.

 11. Florin P. 20 Februarie 2010 at 22:26 Permalink

  Codrin Pop se leagă de un ong nu prea cunoscut, deoarece el a învățat la Liceul de Miliție (am scris corect?) că instituțiile de stat trebuie promovate și pupate în cur. Crucea Roșie, deși nu face nimic, intră în categoria agreată de Pop. Și mai e ceva. O crimă oribilă. În pozele tale, Kristofer, apar băieți cam dezbrăcați. Porno curat, că li se vede pielea. Asta nu se poate întâmpla la Crucea Roșie, care are afaceri agreate de stat. Ne-erectile. Afaceri suspecte, dar ok, câtă vreme milițianul Pop n-are ordin să latre.

 12. Codrin 20 Februarie 2010 at 22:30 Permalink

  @Madalin

  O aberatie este sa pui intr-un sondaj o filiala, aceasta sa primeasca voturi pentru ca e activa si apoi sa explici ca, de fapt, filiala aia nu exista sau e in curs de formare. Asta e aberatie. Dar e problema voastra.

 13. Anonymous 20 Februarie 2010 at 23:46 Permalink

  +1 @codrin

 14. Anonymous 20 Februarie 2010 at 23:51 Permalink

  madalin eu zic sa nu te mai certi cu oamenii pe aici ca nu are rost…cu ce schimba asta? Fii un om serios si vezi-ti de asociatie ca ea are nevoie de tine nu "anonimii"


Lasa un comentariu