Românii și sportul – baba și mitraliera

Sambata, 27 Aprilie 2013 | Pareri personale | 3 comentarii

Aseară, după ce am alergat o oră pe traseul meu preferat (Biblioteca Naționala -> Parlament -> Marriott -> Parlament -> Unirii – Piața Alba Iulia), am făcut un duș rapid și am deschis televizorul la Realitatea TV. Vorbea Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului și Sportului. Acesta spunea niște lucruri extrem de adevărate despre strânsa legătură dintre sport și sănătate.

Sunt solidar cu toţi cei care vor să facă sport. Cred că sportul şi mişcarea despre care vorbim au o putere motivaţională. Un om care face sport este mult mai organizat şi mult mai dedicat societăţii şi sănătos. Dacă reuşim să convingem românii să facem mai multă mişcare, vom deconta mai puţine de la farmacii şi casele de asigurări” – Nicolae Bănicioiu, la Realitatea TV.

LPS Bacau 5 - 0 CSM Focsani, Juniori B (11)

Nu e ușor să alergi ore întregi, mai ales când ai kilograme în plus pe tine. V-o spune un om care a făcut fotbal de performanță 10 ani de zile, care este obișnuit cu o alimentație extrem de solidă și care face mișcare de fiecare dată când timpul îi permite.

Să îți propui să scoți un timp din ce în ce mai bun pe același traseu e un lucru plăcut, zic eu, mai ales atunci când pur și simplu crezi că nu mai poți dar mergi mai departe. Pe mine sportul mă disciplinează și îmi antrenează nu numai fizicul, ci și psihicul. E o bătălie pe care o ai cu propriul organism.

Știați că… aproximativ jumătate dintre elevii din România au scutiri medicale la orele de sport? O spun rapoartele Ministerului Educației Naționale. Desigur, puțini sunt cei care au cu adevărat probleme de sănătate. Restul, adică marea majoriate, au și ei o boală: lene.

Exemplul trebuie să vină de sus, deci e lăudabilă poziția lui Nicolae Bănicioiu. N-ar strica niște campanii naționale de promovare, zic eu. Avem și la Bacău un sportiv în fruntea administrației. Este vorba despre Dragoș Benea, președintele CJ Bacău, care, în ciuda job-ului ce presupune o viață sedentară, reușește să ducă la capăt maratonuri de 42 de kilometri.

Dragos-Benea-la-Maratonul-de-la-Piatra-Craiului-1

3 comentarii la “Românii și sportul – baba și mitraliera”

  1. Rubu 27 Aprilie 2013 at 10:38 Permalink

    Fac sex. Se pune ca sport?

  2. Irinel 27 Aprilie 2013 at 14:28 Permalink

    Frumos traseu! 😛


Lasa un comentariu