Să ne facem muci după sesiune!

Joi, 7 Februarie 2013 | Pareri personale, Studenti | 25 comentarii

Țin minte și acum că la articolul cu băutorii de bere de la OSUBB am primit niște reacții foarte interesante, ca să nu le cataloghez altfel, atât în social media, cât și la telefon. S-o spun sau nu? Hai s-o spun. La telefon, o domniță, care s-a perindat și prin Consiliul Național al Elevilor, mi-a transmis că dânsa egal OSUBB, deci dacă mă leg de OSUBB, automat am ceva cu ea.

Trecând peste crizele de personalitate ale unora sau altora, una dintre reacțiile la acel material suna cam așa: lasă că o să vină sesiunea peste tine și ai să vezi cum vei cauta sticla.

Cum? În primul rând, nu văd nicio legătură între învățat și băutură. Nu înțeleg; dacă trag la măsea scap de stresul (pe care eu nu-l am) din sesiune? Mă ajută asta la ceva? Evident că nu. Prima condiție pentru a învăța este să vrei cu adevărat să o faci. Apoi, trebuie să îți repeți că merită. În cele din urmă, trebuie să fii odihnit.

bautul dupa sesiune

De aici pleacă o altă nedumerire de-a mea. Majoritatea prietenilor și dușmanilor pe care îi am învață noaptea. Noaptea, adică după miezul nopții. Se culcă pe lumină și se trezesc precum al doilea om în stat. N-am nimic cu oamenii care fac asta. E exclusiv problema lor și poate că n-ar trebui să mă bag, dar este mult mai eficient să te odihnești bine noaptea și să te trezești devreme și să pui burta pe carte. Asimilezi cu o mai mare ușurință noțiunile.

Pe final, nu pot spune decât că râd în sinea mea de cei care arată că rup ușile cluburilor după terminarea ultimului examen. Cu puțină atenție în timpul semestrului și repetând în sesiune fără a pierde nopțile, cred că un student poate avea și viață socială în perioada examenelor.

Programul meu nu a suferit schimbări majore în această perioadă. Am fost și la film, m-am și plimbat, am făcut și cumpărături, am ieșit și cu bicicleta și am mers și în club ca să îmi ascult muzica mea preferată și să dansez. Iar media notelor mele este, înaintea ultimului examen, 9.

Voi vă faceți muci după sesiune? 

25 comentarii la “Să ne facem muci după sesiune!”

 1. Crasss 7 Februarie 2013 at 21:37 Permalink

  Nu toti suntem Superman ca tine, sa fim seriosi. Tu poti, noi nu. Tu poti sa nu bei, noi nu.

  • Alexandra Cadet 7 Februarie 2013 at 21:38 Permalink

   E un exemplu :))

 2. Mircea 7 Februarie 2013 at 21:39 Permalink

  Exactly my point: de ce sa nu te distrezi si in timpul sesiunii? Sa fim seriosi, cine invata non-stop? Te trezesti pe la 10:00, mananci ceva, inveti jumatate de zi, dupa care iesi la aer sau la distractie. Uite asa imbini utilul cu placutul. Eu asa fac.

  • Sergiu 7 Februarie 2013 at 21:43 Permalink

   N-am rosii! Nu pot sa-nvat daca n-am rosii! 😀

 3. andrei 7 Februarie 2013 at 22:04 Permalink

  tu esti un caz exceptional, esti un geniu, o sa iei bursa , o sa fii sef de promotie, bravo!

  • Alina 20 Februarie 2013 at 23:06 Permalink

   doar da impresia asta…

 4. Anca 7 Februarie 2013 at 22:05 Permalink

  Esti la o facultate usoara. Cred si eu ca nu esti stresat:)

 5. Alex 7 Februarie 2013 at 23:23 Permalink

  Zici bine, decat sa te panichezi in sesiune si sa inveti noaptea ca un distrus mai degraba pui osul la treaba in timpul semestrului ca sa ai cat de cat habar de ce faci cand dai examenul.
  Totusi, nu trebuie sa bagi in aceeasi oala facultatile de gategorie grea si cele de categorie usoara.
  Spre exemplu, in Politehnica traiesti cele mai intense emotii din stresului din semestru si sesiune. De-aia, cand se termina si ai o vacanta, ori te joci non stop, ori bei 2 zile, ori dormi 12 ore pe zi pentru ca stii ca urmeaza alt semestru cu aceleasi panarame.
  Fii si tu mai intelegator. Nu cred ca intelegi ce inseamna momentul de dupa sesiune, cand esti liber, atat timp cat nu ai examene cu adevarat grele.

 6. SatulDe 8 Februarie 2013 at 01:17 Permalink

  Anca, de unde stii ca e o facultate usoara? Te-ai ars in fiecare Universitate si facultate din marile centre universitare si ti-ai facut un top?

 7. radu 8 Februarie 2013 at 07:06 Permalink

  la facultatea ta nu’i o problema sesiunea .la tine si la titu m

  .

 8. maria 8 Februarie 2013 at 08:21 Permalink

  sa precizam ca este o facultate privata !!

 9. Elena 8 Februarie 2013 at 16:31 Permalink

  Nu intentionez sa fac asta,prefer sa dorm si sa recuperez timpul pierdut. Depinde si de facultate,mai ales cand ai de repetat 200-300 de pagini in doua zile,nu este prea amuzant si viata sociala este o mare multime vida. Sunt si unele cursuri imposibile care pot d batai de cap,si sa vezi cum stai noaptea cu sila de Cola si cafeaua langa tine. Dar toate astea depind:de la caz la caz si de la facultate la facultate!

 10. SatulDe 8 Februarie 2013 at 19:26 Permalink

  Elena, esti la Drept la Cuza? :))

 11. anonim 8 Februarie 2013 at 21:19 Permalink

  Mai oameni buni, principiul studentesc eronat conform caruia: daca e colocviu invat o noapte, daca e examen invat 2 zile nu e ok.
  In ritmul asta de a invata mecanic ajungi sa suprasoliciti psihicul si nu stimulezi deloc partea cognitiva, drept dovada daca ai luat nota mare invatand mult si rapid in scurt timp, rezulta ca dupa cateva zile mare lucru nu mai stii.

  Atentie, cuvantul student are corelatie cu verbul “a studia” si denota o buna cunoastere si utilizare a metodelor de invatare nu de memorare a informatiilor pe termen scurt.

  Sincer, daca generatiile de studenti dupa 95-97 ar mai prinde examene severe ca inainte de revolutie (unde metoda memorarii mecanice nu da roade deoarece volumul era mult prea mare si corectarea era fantastic de stricta), nu stiu daca gradul de promovabilitate pe grupa sau facultate ar fi mai mare de 10-5 %.

 12. Razvan 9 Februarie 2013 at 12:58 Permalink

  Desigur daca inveti in timpul semestrului sesiunea poate fi usoara. Doar ca stereotipul, si practica actuala, e sa inveti cu 1-2 zile inainte de examen.
  Daca o organizatie demareaza activitati de team building si apar cateva fotografii cu alcool nu cred ca trebuie sa scrii cateva articole pe aceasta tema. Doar nu esti un jurnalist tip balcanic, ce se invarte in jurul cozii doar pentru a obtine vizitatori unici, nu?

 13. motolady 9 Februarie 2013 at 13:28 Permalink

  Tu degeaba esti student :)
  1. Dincolo de alte considerente, invatatul noaptea si bauta de dupa au farmecul lor.
  2. Noaptea e mai liniste. Atunci e un fel de constrangere sa te pui sa inveti. Nu mai sunt deschise magazinele, nu poti sa aspiri la 3 dimineata, nu se aude mai nimic de afara, sa dormi nu prea ai chef, te-ai jucat toata ziua…asa ca alta varianta nu-i decat sa inveti.
  3. Tot copil ai ramas :) Tu compari facultatea ta privata, in domeniul uman, cu facultati grele??? Iti dau niste cursuri de electronica de-ale mele si apoi subiectele de la examen?
  4. Nu toti stau singuri aproape de facultate. Majoritatea stau in camin. Ori in camin nu toti au chef de invatat in timpul anului si multi se poarta de parca tocmai au evadat din puscarie. Prin urmare, petrecerile se tin lant, se merge in club in toiul saptamanii, politia e vesnic pe acolo si uneori descoperi si smecherii grave, ilegale, de care nu stii cum sa fugi mai repede. In conditiile astea n-ai nicio sansa sa ajungi la cursuri/inveti/sa nu adormi la cursuri.
  5. Unii ies cu restante din sesiune. Si decat sa planga, nu mai bine o pun de-un chef monstru? 😛

  Iti recomand cu caldura sa stai macar o luna in camin, sa gusti din viata de student. Ca din ce zici tu, e plictiseala multa in viata ta N-ai sa ai ce povesti la nepoti. :)

 14. Doina 10 Februarie 2013 at 20:56 Permalink

  Esti un frustrat si stiu sigur ca nu vei posta asta, pentru ca nu ai curaj. Mult succes baiat frustrat din copilarie. semnat IC

  • Kristofer 11 Februarie 2013 at 00:46 Permalink

   Na, uite ca l-am aprobat. Acum explica-mi, te rog, de ce sunt frustrat din copilarie.

 15. stefan_dinamo 10 Februarie 2013 at 22:32 Permalink

  ba mai lasa-ne cu sfaturile tale despre invatat si ca tu nu ai stres in sesiune.daca intrai si tu la o universitatea de stat vedeai ca altfel sunt examenele.tu logic ca n-ai stres.la o univeristate privata e interesul lor sa nu lase restantieri pentru a-si face clientela, ca de asta e universitate privata, au nevoie de clienti.

  • Head & Sholders 14 Februarie 2013 at 02:11 Permalink

   Eu sunt la o universitate de stat si tot n-am avut stres. :( Ce ne facem in cazul asta?

   • stefan_dinamo 14 Februarie 2013 at 11:24 Permalink

    in cazul asta nu esti la poli sau la medicina

    • Head & Sholders 15 Februarie 2013 at 13:52 Permalink

     Si daca sunt la automatica si calculatoare si nu am avut stres? :( Ce ne facem in cazul asta?

     • stefan_dinamo 15 Februarie 2013 at 21:41 Permalink

      in cazul asta nu stiu de ce mai faci facultatea, ca esti prea bun. banuiesc ca ai luat sesiunea cu 10,nu?

 16. Head & Sholders 22 Februarie 2013 at 06:53 Permalink

  Dupa logica ta studentii se impart in cei care au restante si cei prea buni.

  Nu am luat sesiunea cu 10.

 17. vlad 30 Ianuarie 2018 at 14:56 Permalink

  Ai perfecta dreptate , daca iti repeti cursurile pe parcurs , in timpul sesiunii nu trebuie sa tocesti 24/24. Iti simplifici viata in modul acesta. Si nu inseamna neaparat ca esti tocilar daca faci chestia asta…dar viciile sunt prea puternice pentru unii, si distractia urca pe primul loc iar dezvoltarea personala si insusirea cunostintelor noi devine optionala. Nu mai deschis topicul legat de paginile actuale de divertisment care promoveaza prostia si nonvaloarea.


Lasa un comentariu