Scapam de etnobotanice?

Ultima sedinta a Consiliului Local Bacau a avut pe ordinea de zi, pe langa alte proiecte, si legea priving magazinele etnobotanice. Proiectul de lege a fost votat. Nu degeaba ii auzim pe tinerii bacauani spunand „Barzu rocks”.

Acesta (Ilie Barzu) a elaborat o lege care interzice comercializarea produselor de tip etnobotanice (comert cu amanuntul al florilor, plantelor si semintelor, comert cu amanuntul al animalelor de companie si a hranei pentru acestea) pe raza mun. Bacau la mai putin de 1000 m fata de institutiile publice si de invatamant, gara, autogara, locurile de agrement (parcuri).

Practic, avand in vedere cat de mic este Bacaul ca suprafata, „coffe shop”-urile nu isi vor mai gasi locul in oras. Totusi, asta in cazul in care vom avea oameni care se vor ocupa de respectarea legii, adica de controlul magazinelor de acest tip.

Daca nu va fi atacata de prefectul Constantin Scripat, legea va intra in vigoare in curand. Aghiuta a publicat acum cateva zile un articol despre Scripat si etnobotanice. Prefectul are acum ocazia sa il contrazica pe Aghiuta lasand legea sa treaca si stopand aceasta mare problema, cea a consumului tot mai mare de plante etnobotanice de catre elevi.

3 thoughts on “Scapam de etnobotanice?

  1. O singura intrebare am , de nu le-au interzis de tot ,nu numai pe raza de 1000 m , ca asa sigur vor gasi modalitati de scapa.Cine sta sa masoare 1000 de metri iar la citi bani se fac cu aceste coffe shop-uri siguranta o sa dea spaga sa modifice cadastru.La Sibiu si Fagaras le-au interzis de tot fara alte tocmeli , dar Birzu a trebuit sa se cace un pic pe el asa cum facea si la PSD.Oricum de aprecit aceasta lege

  2. dar sa se inchida odata :(toate numai cele la raza de o mie de metr:(din ce in ce mai multi minori consuma astfel de plante pana si in scoli .cel putin in bacau snt la fiecare colt ;ar fi fff bn dak s-ar inchide toate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *