Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!

Sambata, 23 Ianuarie 2021 | Pareri personale | 3 comentarii

De când sunt viceprimar, săptămâna care se încheie a fost cea mai bogată în tot felul de presiuni exercitate de anumiți privați care parcă nu vor să înțeleagă că regulile și deciziile locale nu sunt făcute astfel încât, în timp ce majoritatea le urmează, unii mai cu moț să le fenteze printr-un regim preferențial. Ușa mea mereu a fost deschisă, dar nu pentru excepții imorale de la regulă.

Cel mai bun exemplu: acțiunea generală de a scoate gardurile, coșmeliile și construcțiile ilegale din imediata vecinătate a blocurilor din cartiere. Am mai spus-o și o repet: deschidem spațiul public, dăm jos amenajările ilegale și la primăvară vom înfrumuseța aceste terenuri cu ajutorul peisagiștilor.

Cine va ține cu dinții de plasa sudată de Buzău și va continua amenințările cu judecata are mari șanse să se trezească în fața altor autorități pentru a da cu subsemnatul despre împrejurările și mai ales temeiul în baza căruia a împrejmuit ilegal domeniul public și a amplasat permanent amenajări pe terenul municipalității.

Apoi, șmecherii care s-au învățat să construiască fără autorizație și care acum caută intrarea în legalitate (inclusiv cu pretenția de a nu primi amendă) trebuie să înțeleagă că vremea urbanismului la nimereală a încetat cu data instalării noii administrații și că vom face toate eforturile pentru a pune în ordine amenajarea haotică a teritoriului de până acum. Presiunile politice ale unor rechini imobiliari nu pot decât să mă lase rece, în timp ce amenințările iau din prima calea sesizărilor la poliție.

Vor urma acțiuni pentru punerea în ordine a colectării deșeurilor și a parcărilor în următoarele luni și nu vreau să îmi imaginez ce formă vor îmbrăca vaietele celor câțiva învățați cu legea junglei.
Știu că schimbarea nu e ușoară și că pe alocuri doare, dar chiar nu mai putem continua atitudinea aceasta generală de cetățenism individualist fără pic de grijă față de comunitate, față de cei din jurul nostru.

Ține de noi toți să avem un Bacău din ce în ce frumos!

cristian ghinghes dezbatere

3 comentarii la “Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!”

 1. Stan 24 Ianuarie 2021 at 20:25 Permalink

  Exemplul personal ?!
  Cea mai reprezentativa cladire ar trebui sa fie primaria.
  Ce exemplu dati cu mizeria din interior, cu avizierele din secolul XIX, cu expozitia de hartii si maturi la geam, cu geamurile sparte?
  E mai usor de vazut paiul de la altii decat barna proprie!

 2. Sorina 25 Ianuarie 2021 at 15:38 Permalink

  Doamne ajuta, sa nu va luptati cu morile de vint! Suna f frumos planurile d voastră! Succes!

 3. Gabriel Gabor 26 Ianuarie 2021 at 02:03 Permalink

  Felicitări pentru acțiune!


Lasa un comentariu