Miercuri, 25 Martie 2015 | internet, Pareri personale | 2 comentarii
Nu prea am mai anunțat, promovat, preluat articolele pe care le-am scris în ultima perioadă în Adevărul, așa că am de gând, înainte să mă reapuc serios de scris după o perioadă destul de aglomerată și plină de probleme în special cu internetul, să fac o trecere în revistă a ultimelor materiale de pe platformă. Ultimul articol, cel cu Tiberiu Nițu, l-am publicat aseară și are deja vreo 4 mii de afișări. Cel cu grupul de Facebook al CNE are peste 5 mii. Restul, între 3 și 4 mii de cititori fiecare. Dacă nu le-ați citit deja, enjoy! Tiberiu Niţu, demisia! Consiliul Naţional al Elevilor – zero întrebări pentru ministrul Educaţiei, zero discuţii despre problemele elevilor Statul minimal al Monicăi Macovei este de fapt o colonie Grupul de Facebook al Consiliului Elevilor are regulament, este gestionat de profesori şi nu tolerează vocile critice Salva(pri)marul Mazăre încearcă să păcălească elevii Democraţia la elevi: Candidaţi unici pentru conducerea Consiliului Elevilor Interviu cu liderul elevilor băcăuani, Dragoş Popa: „Drepturile elevilor sunt încălcate în fiecare zi!”
Având în vedere că subiectul participării cu arma-n mână la Revoluţie a actualului procuror general al României, Tiberiu Niţu, a trecut aproape nevăzut în negura arestărilor şi a ştirilor care ne tot cântă că ne paşte nu ştiu ce război, trebuie cumva şi cineva să îi ceară demisia şefului procurorilor. O fac eu, în calitate de tânăr siderat vizavi de neclaritatea istoriei recente a ţării în care m-am născut.
Recent, Bucureştiul a găzduit Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Naţional al Elevilor, eveniment care a adunat şefii consiliilor judeţene din toată ţara. Chiar dacă îmi sunt dragi, am rămas cu un gust amar după ce am asistat la lucrările întâlnirii, convingându-mă că această structură nu are în vedere problemele şi interesele elevilor.
La lansarea partidului M10, Monica Macovei a spus că democraţia nu e o minciună, ci un adevăr în care credem cu toţii. Numai că adevărul în care Monica Macovei crede şi pe care încearcă să îl vândă în numele tuturor e că România are nevoie de un stat minimal în care deciziile să fie luate undeva peste mări şi ţări, de forţe care vor să ne colonizeze.
După ce am distribuit pe grupul de Facebook “CNE – Consiliul Naţional al Elevilor” punctele de vedere critice pe care le-am exprimat fie aici, în articolele anterioare, fie pe blogul personal, am fost dat afară de pe grupul CNE, cică al elevilor, nu o dată, ci de două ori. Ultima dată se pare că definitiv şi irevocabil.
În ultimele 48 de ore, Radu Mazăre a făcut o serie de gafe şi dezinformări care, chiar dacă la prima vedere par nişte declaraţii de genul cu care ne-am obişnuit din gura primarului Constanţei, trebuie combătute. Asta pentru că există tineri, deloc puţini, care îl consideră un model. Mă refer la acei tineri care confundă baba cu mitraliera, adică “şmecheria” şi succesul la gagici cu administrarea unui oraş de importanţă strategică.
Astăzi a început, la Craiova, Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), eveniment la care liderii elevilor din toată ţara se întâlnesc, spun organizatorii, pentru a-şi alege reprezentanţii. Nu ştiu dacă putem vorbi despre o competiţie reală, căci la 2 dintre cele 3 funcţii de conducere din CNE nu aspiră decât un singur candidat, situaţia întâlnită inclusiv în cazul funcţiei de preşedinte al elevilor din România.
Între un demers la Inspectoratul Şcolar Judeţean prin care cere ca elevii din familiile defavorizate să nu mai fie arătaţi cu degetul la avizierul şcolii şi proiecte pentru elevii pe care îi reprezintă, Dragoş Popa, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, a acceptat să îmi răspundă la câteva întrebări despre problemele elevilor băcăuani, despre viitorul Consiliului Naţional al Elevilor, dar şi despre învăţământ, în general.
Search
Articole Recente
- Eveniment: consultare online despre Regulamentul spațiilor verzi din municipiul Bacău
- Ședința Consiliului Local Bacău din 29 iulie 2022 (rezumatul proiectelor)
- O veste bună, una foarte bună și una proastă despre PNI Anghel Saligny în județul Bacău
- Ce ne dorim în zona Stadionului Municipal: sport și verde sau blocuri gri?
- Ședința Consiliului Local Bacău din 18 iulie 2022 (rezumatul proiectelor)
Comentarii recente
- Remus Lupu on O veste bună, una foarte bună și una proastă despre PNI Anghel Saligny în județul Bacău
- Carmen on La Ferdinand… o fi pe bune?
- Symy on Fotografiatul pe stradă, din punct de vedere legal. Luaţi notiţe!
- Ifrim on Ședința Consiliului Local Bacău din 30 iunie 2022 (rezumatul proiectelor)
- Vizian Miziteu on Rezumatul intervențiilor mele din ședința Consiliului Local din 27 mai 2022
- mihai on Legea trebuie să fie egală pentru toți. Cazul extinderii abatorului Agricola
- Can t you see me on Ce vă recomandă? Vocea, carnetul și talentul de debutant
- BD on Băcăuanii vor ști în timp real când sosește autobuzul
- You and you on Sinecuri de milioane și risipă de bani publici prin Centrul Comunitar propus de primarul Viziteu
- Kristofer on Drumul Romania – Bulgaria – Turcia – Antalya
Ai crescut mult! Imi amintesc de tine de prin 2007-2008 cand umblai cu camera (parca un Fujifilm) pe la evenimentele din Bacau, iar acum, iata, scrii la Adevarul. Frumos, tine-o tot asa! Keep up the good work si nu uita de unde ai plecat… adica Bacaul!
Trei mii, cinci mii, nu sunt deloc putine afisari. Felicitari! Iti plac deci politica si administratia. Bravo. Sunt domenii in care poti sa iei atitudine.