Scrisoare deschisă către ASUNT

Ieri, la facultate, am vizitat sediul ASUNT (Asociația Studenților din Universitatea „Nicolae Titulescu” din București) și am lăsat acolo o scrisoare deschisă prin care le solicit membrilor asociației să ia în calcul schimbarea felului în care se organizează alegerile studențești pentru funcțiile reprezentative din Senat și Consiliul Facultății.

La ora actuală, alegerile pentru funcțiile reprezentative în Universitatea „Nicolae Titulescu” nu se desfășoară anual, ci numai atunci când o funcție devine liberă în urma pierderii calității de student a celui care până în momentul respectiv era pe funcție. Astfel, dreptul studenților de a alege şi de a fi aleşi în structuri de conducere ale universităţii este îngrădit. Acest drept este stipulat în Codul drepturilor și obligațiilor studentului, adoptat prin O.M. nr. 3666/30.03.2012.

universitatea nicolae titulescu bucuresti

În același mesaj, le-am mai amintit celor de la ASUNT, structură responsabilă cu organizarea alegerilor pentru funcțiile de reprezentanți la nivelul UNT, că mă aflu în exercițiul funcțiilor de student senator și reprezentant în Consiliul Facultății și am subliniat că sunt pregătit să-mi pun la bataie „scaunul”, tocmai pentru ca toți colegii mei să aibă șansa de a candida la aceste funcții reprezentative.

Nu mi se pare normal să putrezesc pe aceste funcții și cred că desfășurarea alegerilor studențești în fiecare an este o chestiune de bun simț, care va consolida democrația universitară la nivelul UNT. În mai toate instituțiile de învățământ superior din țară alegerile studențești au loc anual.

 

Scrisoare deschisă

 

Către Asociația Studenților din Universitatea Nicolae Titulescu (ASUNT)

 

În calitate de reprezentant al studenților din cadrul Facultății de Științe Sociale și Administrative în Senatul Universității “Nicolae Titulescu” din București, vă solicit să luați în calcul modificarea Regulamentului de organizare a alegerilor pentru funcțiile de reprezentanți ai studenților, astfel încât acestea să se desfășoare anual, pentru a oferi tuturor studenților din Universitatea „Nicolae Titulescu” șansa de a alege și de a fi aleși în structurile de conducerere ale Universității: Senatul Universității și Consiliile celor trei facultăți din cadrul universității noastre.

 

Universitatea “Nicolae Titulescu” se numără printre puținele instituții din învățământul superior în care alegerile studențești nu se desfășoară anual. Astfel, democrația universitară este pusă sub semnul întrebării. O spun atât studenții, cât și reprezentanții Asociaţiei Universităţilor din Europa – European Universities Association (EUA), care ne-au recomandat, la vizita lor în universitatea noastră, să schimbăm procedura de alegere a studenților reprezentanți și să dăm șansa tuturor să candideze și să voteze anual. Ce vină au cei de anul I, care găsesc locurile de reprezentanți ocupate, neavând ocazia să candideze pe perioada anilor de studii?

 

Vă aduc aminte că mă aflu în exercițiul funcțiilor de student senator și reprezentant în Consiliul Facultății și că sunt dispus să renunț la aceste mandate în orice clipă, tocmai pentru ca toți colegii mei să aibă șansa de a candida la aceste funcții reprezentative.

 

Aștept cu mare interes răspunsul ASUNT pe adresa de e-mail cristian [dot] ghinghes [at] gmail [dot] com. Totodată, vă informez că această scrisoare va fi publicată pe blogul meu personal și pe Facebook, tocmai pentru a asigura transparența în activitatea pe care o desfășor ca reprezentant în Senatul Universității și în Consiliul Facultății.

 

 

Cu stimă,                                                                                                                                                                                26.11.2014
Cristian Ghingheș
Reprezentant al studenților în Senatul Universității și în Consiliul Facultății de Științe Sociale și Administrative

ASUNT, mingea e la tine!
Pe voi, cei care mă citiți, vă voi ține la curent cu demersul meu.

asunt

3 thoughts on “Scrisoare deschisă către ASUNT

  1. Facultate privata, n-ar trebui sa ai pretentii prea mari… Subiecte ca democratia scolara, asa cum ii zici tu, sunt irelevante. Probabil daca le spui cum sa mai aduca studenti atunci vor fi interesati.

  2. Buna, uite ca am gasit aceasta pagina despre Scrisoare deschisă către ASUNT.
    Cred ca saitul kristofer.ro este printre cele mai utile saituri web de pe web-ul romanesc.
    multa bafta in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *